Tapu hizmetleri internetten verilecek

Tapu hizmetleri internetten verilecek
Sarayönü Tapu Müdürü Metin Çelik, koronavirüs tedbirleri kapsamında tapu işlemlerinin internet ortamında gerçekleştirildiğini duyurdu.Çelik açıklamasında, virüs tehlikesine karşın işlemlerin tedbirler dahilinde yürütüldüğünü...

Sarayönü Tapu Müdürü Metin Çelik, koronavirüs tedbirleri kapsamında tapu işlemlerinin internet ortamında gerçekleştirildiğini duyurdu.

Çelik açıklamasında, virüs tehlikesine karşın işlemlerin tedbirler dahilinde yürütüldüğünü ifade ederek başvuruların Web-tapu sistemi üzerinden www.tkgm.gov.tr adresinden online olarak veya Alo-181 çağrı merkezi aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Tapu müdürlüğüne gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve gerekli belgelerin uygulama üzerinden tapu müdürlüğüne gönderildiğini ve sadece ıslak imza atmak için müdürlüklere gitmeleri gerektiğini kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Web-tapu kullanılarak malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor. Web-tapu ile vatandaşlarımız, tapuya bizzat gelmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edebilir veya beyanını kaldırabiliyor; Tapu Senedi, Tapu Kaydı gibi belgeleri de alabiliyor.”