Tapu 170 yaşında

Tapu 170 yaşında
Sarayönü Tapu Müdürlüğü tarafından 170'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.Sarayönü Tapu Müdürü Emin Karataş tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilk tapu teşkilatının Defterhane-i Amire Kalemi...

Sarayönü Tapu Müdürlüğü tarafından 170'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

Sarayönü Tapu Müdürü Emin Karataş tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilk tapu teşkilatının Defterhane-i Amire Kalemi adı altında 21 Mayıs 1847 Tarihinde kurulduğunu söyledi. Cumhuriyetin ilanı ile Tapu Umum Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Umum (Genel) Müdürlüğü olarak bugüne kadar geldiğini anlatan Karataş, "Bu yıl kurumumuzun 170. kuruluş yıl dönümü kutlanmaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geliştirmiş olduğu projeler ve yapmış olduğu protokoller ile en iyi hizmeti verme hedefi yakalanmaya çalışılmaktadır. Bunlardan bazıları e-haciz, e-ipotek, e-terkin, e-arşiv ve tapu takastır. Sarayönü Tapu Müdürlüğü olarak da Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen projelere uyum sağlanmakta ve tanınan imkan dahilinde yeni proje teklifleri sunulmaktadır. Müdürlüğümüzce ISO 9001:2008 Kalite Belgesi 2012 yılında alınmış olup; her yıl yapılan iç tetkiklerce de kontrol altında süreç içinde kalınmaya devam edilmektedir. Taşınmaz maliklerinin geriye dönük olarak TC kimlik Numaraları güncellemelerine devam edilmekte olup, toplam kayıtlara göre tamamlanma oranı %90 civarındadır." dedi.

Hedefimiz ayrıcalıksız, hızlı işlem

Diğer kurumlarla sıkı bir uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Karataş, "Gerek Belediyemizin gerekse hükümetimizin geliştirmiş olduğu tarım arazilerinin toplulaştırması, orman vasfını kaybetmiş taşınmazların hak sahiplerine verilmesi, kamulaştırma, TOKİ konutları, imar uygulamaları, güneş enerji sistemlerinin kurulması, İPARD desteklemeleri gibi çalışmaların da etkisi ile ilçemizdeki gayrimenkul alım-satım adedi ve işlem çeşitliliği her geçen yıl artış göstermekle müdürlüğümüzün işlem yoğunluğunda artışa neden olmaktadır. İlçemiz gayrimenkul yapısının çoğunluğu tarım arazilerinden oluştuğundan, bu ani ve hızlı hareketlenme tapulamadan bu yana müdürlüğümüzde hiç işlem yapılmayan taşınmazların ilk defa işleme alınmasına bu durum da tapulama esnasındaki doğum tarihi ve isim yanlışlıklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yanlışlıklar mevcut genelgelerimiz gereğince muhtarlıklar, Nüfus Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi ve arazi çalışmaları kapsamında düzeltilmeye çalışılmakta ise de gerek vatandaşlarımız gerekse müdürlüğümüz açısından işlemlerin gecikmesine veya zamana yayılmasına sebep olabilmektedir. Müdürlük olarak temel hedefimiz; her bir vatandaşımızın işleminin acil ve önemli olduğunu bilerek, kişiler arasında herhangi bir ayrıcalık yapmadan ve işimizi aksatmadan, gerektirdiği önemi ve hassasiyeti göstererek, her bir çalışanımız “Server Dede” sadakatiyle ve güler yüzle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vererek, kurumumuzu da gerektiği şekilde temsil edebilmektir." şeklinde konuştu.