Tanıtım robotu yaptılar

Tanıtım robotu yaptılar
Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'nda okul tanıtımı amacıyla ses komutlarıyla çalışan bir robot yapıldı.Tanıtım robotu hakkında bilgi veren İsmet Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan,yaptığı açıklamada,...

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu'nda okul tanıtımı amacıyla ses komutlarıyla çalışan bir robot yapıldı.

Tanıtım robotu hakkında bilgi veren İsmet Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan,yaptığı açıklamada, "ilçe Kaymakamımız Tarık Bahadır'ın okulların kurumsallaşması yönünde çalışmalar yürütmesi şeklideki ifadelerinin ardından okulumuz kendine ait bir maskotu olmasını istedik. Bu maksatla "okul tanıtım robotu" yaparak bunu maskotumuz olarak belirledik." dedi.

Robotun çalışma prensibinden bahseden Bircan, "Bilgisayar sisteminin üzerine ahşap ve anasınıfı öğrencilerimizin çeşitli materyalleri ile yapılarak ortaya çıkarılan okul tanıtım robotumuz, oluşturulan menü içerisinde ses komutlarıyla belirli direktifleri yerine getirebiliyor. Bu şekilde menü içerisinde okul tanıtımı, kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, okul müdürümüz, müdür yardımcımız, sınıflar, temizlik, okul kuralları, okul şeması, ders saatleri, etkinlikler, beni görebiliyor musun, nasıl ders çalışmalıyım direktiflerinin sunumları bulunuyor. Robotumuz öğrencilerimize ve velilerimize yönelik olarak hizmet verecek." şeklinde konuştu.