Taksicilerden eylem uyarısı

Taksicilerden eylem uyarısı
Sarayönü’nde faaliyet gösteren taksi esnafları müşterileri bulmalarına engel olduğu gerekçesiyle yolcu taşıma minibüslerinin geniş yol güzergahından dert yandı. Evlerini taksicilikle geçindirdiklerini ancak minibüsçülerin...

Sarayönü’nde faaliyet gösteren taksi esnafları müşterileri bulmalarına engel olduğu gerekçesiyle yolcu taşıma minibüslerinin geniş yol güzergahından dert yandı. Evlerini taksicilikle geçindirdiklerini ancak minibüsçülerin uygulamalarıyla işlerinin kesildiğini ifade eden taksiciler, eylem uyarısında bulundu. Taksiciler Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş’a da bazı eleştirilerde bulundu.

Sarayönü’nde faaliyet gösteren ticari taksi esnafları, yolcu taşıma minibüslerinin şehir içi yolcu taşıma da yaptığını iddia ederek bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdiler.

Taksi esnafları konu hakkında yaptıkları açıklamada, “Minibüsçüler bizim ekmeğimizle oynuyor. Minibüsün güzergahı otogardan otogaradır. Bizim minibüsçüler bütün okullar dahil mahalle aralarına da yolcu taşıyor. Bizde esnafız. Biz evimize ekmeği nereden götüreceğiz. Resmen şehir içi dolmuşçuluk yapıyorlar.” dedi.

Konuyu Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile de görüştüklerini dile getiren taksiciler, “Belediye başkanımızla görüşmemize rağmen oradan da bir sonuç alamadık. Bize sadece hizmet ediyorlar demekle yetindi. Hizmet yapılacaksa ilçeye bir şehir içi dolmuş hattı kurulsun. Sözde merkez ilçeyiz ya bir de Konya Sarayönü otobüsü konulsun. Hizmetse hizmet böyle olur. Hiç olmazsa bizde tamamen ölelim.” şeklinde konuştu.

Şehir içi dolmuşu gibiler

Minibüslere çok kapsamlı bir güzergâh tanındığından dert yanan taksiciler, şunları söyledi: “Minibüsçüler Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne karar aldırmışlar ve ilçenin neredeyse her yerini kapsayan bir güzergahları var. Büyükşehir bu kararı kime danışarak aldı.

Öğretmenleri okullarına kadar götürülüyor, TOKİ konutlarından yolcu topluyorlar, neredeyse kapı önlerine kadar servis yapıyorlar, MYO öğrencilerine yine aynı şekilde hizmet ediyorlar.”

Son çare eylem

Taksiciler, eylem uyarısında bulunarak, “Hepimizin borcu derdi var. Herkesin verdiği vergiyi biz de veriyoruz. Bizim plakalarımız ticari ve resmidir. Minibüsçülerin plakaları ise iyileştirmeyle gidiyor.

Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş bizden biri gibi ticari taksi sahibi olup bizim başkanımız olmasına rağmen bizim hakkımızı aramıyor. Bize sahip çıkmıyor. Büyükşehire biz gitsek kimse bizim yüzümüze bakmaz ama o bazı yerlerle görüşebilir. Son çare Sarayönü Belediyesi’nin önüne ya da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin önüne arabalarımızı kilitleyerek eylem yapacağız.” diye konuştu.