Süt üreticisine 200 bin TL

Süt üreticisine 200 bin TL
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2017 yılı son dönem desteklemesi ile ilgili olarak bilgi verdi.Erdoğdu açıklamasında, "2017 yılı son dönem Kasım-Aralık ayları süt destekleme çalışma takvimi...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2017 yılı son dönem desteklemesi ile ilgili olarak bilgi verdi.

Erdoğdu açıklamasında, "2017 yılı son dönem Kasım-Aralık ayları süt destekleme çalışma takvimi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ulusal Süt Kayıt Sisteminden yayınlanmıştır. Bu takvime göre, 21-27 Şubat tarihleri arası icmal 2 listelerinin askıya çıkarılması-askıdan indirilmesi, 27 Şubat-2 Mart tarihleri arası icmal 2 listelerine yapılan itirazların değerlendirilmesi ve sonuçlandırılmasının ardından icmal 3 listelerinin kontrolü ve onaylanarak HAYGEM'e gönderilmesi gerçekleştirilecek." dedi.

2017 yılı son dönem desteklemesi kapsamında ilçede 5 milyon 148 bin 907 litre süt üretildiğini kaydeden Erdoğdu, "694 üreticimize bakanlığımızın belirleyeceği fiyat üzerinden yaklaşık 200 bin TL destek ödemesi yapılacak." şeklinde konuştu.

Erdoğdu açıklamasına şöyle devam etti: "Birliğimiz olarak süt girişleri gününde bitirilmiş ve icmal 1 listeleri, müstahsil makbuzu/fatura, süt destekleme başvuru dilekçeleri, süt destekleme dosya bedeli makbuzları ilçe tarım müdürlüğüne teslim edilmiştir. İlçe tarım müdürlüğü görevli personeli tarafından yapılan kontrollerde başvurusu olmayan, hayvan sayısı ile süt miktarı uyumlu olmayan üreticiler destekleme listesinden çıkarılmıştır. Üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için işletmelerinde bulunan hayvan sayılarını güncel tutmaları ve üyesi olduğu süt birlik/kooperatife mutlaka süt desteklemesinin her dönemi için başvuruda bulunması gerekmektedir. Askı süresi içerisinde sehven yapılan hatalara itirazda bulunmayan üreticilerin desteklemesi icmal 1 deki miktarlar esas alınarak yapılacaktır. Askı süresi sonrasında yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Çiğ süt desteklemesinde kesinlikle ek ödeme yapılmayacaktır."