Süt birlikten dev atılım

Süt birlikten dev atılım
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi, büyük bir atımlımın daha altına imza atıyor. Bünyesindeki faal üreticilerin hayvan varlığını, ırk kalitesini ve süt kapasitesini arttırmak için bugüne kadar önemli...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi, büyük bir atımlımın daha altına imza atıyor. Bünyesindeki faal üreticilerin hayvan varlığını, ırk kalitesini ve süt kapasitesini arttırmak için bugüne kadar önemli çalışmalarda bulunan Süt Üreticileri Birliği, bunun yanı sıra tarım sektörüne büyük katkı sağlayacak bir hizmeti daha hayata geçiriyor. Ziraat Tarım Market'in bayiliğini alan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, ÇKS'ye kayıtlı olan ilçedeki tüm çiftçilere tarım alet ve ekipmanlarını büyük ödeme kolaylığıyla verecek. Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar ilçemizin hayvan varlığı ve süt üretimi arttırmak için önemli çalışmalar yaptık. Günlük süt üretimini 40 tona kadar çıkardık. Hayvancılık ve tarım bir bütündür. Bunun için çiftçilerimize büyük bir imkan sunacak ve ilçe tarımının gelişmesine yardımcı olacak Ziraat Tarım Marketi ilçemize kazandırdık." dedi.

Sarayönü Süt Ürecileri Birliği İktisadi İşletmesi tarafından, ilçenin tüm çiftçilerine hizmet verecek olan Ziraat Tarım Market, faaliyete geçiyor. ÇKS kaydı olan tüm çiftçilerin faydalanabileceği Ziraat Tarım Market Sarayönü Bayii, alet ve ekipman alımlarında büyük kolaylık sunacak.

Büyük bir eksiklikti

Sarayönü'ne Ziraat Tarım Market Bayiliğini kazandırma sürecinden bahseden Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki hayvan varlığını ve süt üretimini günbegün arttırıyoruz. Bunun yanında tarımında gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü tarım ve hayvancılık bir bütündür. Biri olmadan diğeri olmaz. İlçemizdeki tarımın gelişmesine katkıda bulunmak için Ziraat Tarım Marketi ilçemize kazandırdık. Bu ilçemize büyük bir eksiklikti. İlçemizde bu hizmeti vermesi gereken kurumlar görevini yapmadığı için bu işi biz üstlendik." dedi.

Cazip ödeme imkanı

Türkiye'de de bir ilki başardıklarının altını çizen Mustafa Erdoğdu, "Bizden başka Ziraat Tarım Market faaliyeti yürüten başka bir birlik yok. Ziraat Tarım Market ile yaptığımız anlaşma ile 42 firmanın yüzlerce çeşit alet ve ekipmanı, muhteşem ödeme kolaylığıyla çiftçilerimize sunuyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu bütün alet ve teçhizatı, Ziraat Bankası kanalı ile %25'i nakit, kalan yüzde 75'i, 5 yıl vade ve 5 taksit imkanı ile vereceğiz. Bunun yanı sıra %19'luk faizin, %17'sini devlet karşılayacak." sözlerini kullandı.

Açılış 28 Kasım'da

Günümüzde tarım işlerinin zamanında ve çabuk bitirilmesi, modern tarımın gereksinimlerindendir. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde, müşteri memnuniyetini ve devamlılığını sağlayarak çiftçilerimize gelişen teknolojinin fırsatlarını ekonomik olarak ve daha hızlı sunabilmek için Ziraat Tarım Market'i hizmete geçirdik. Özveri ve sorumluluk bilinci içerisinde çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Amacımız değerli çiftçilerimizin isteklerini fazlasıyla karşılayabilen bir birlik haline gelmektir. Bunun için günümüz şartlarında makinelerin gelişimini göz önünde bulundurarak çiftçilerimizle birlikte her zaman daha iyiye ulaşmak için çalışmayı sürdüreceğiz. 28 Kasım 2017 Salı günü Ziraat Tarım Marketimizin açılışını yapacağız. 20-30 parça tarım aletinin satışını şimdiden gerçekleştirdik. Açılışta bu aletleri teslim edeceğiz. Açılışımıza tüm çiftçilerimiz davetlidir." şeklinde konuştu.

İşimizi iyi yapmalıyız

Tarım ve hayvancılığı daha profesyonel şekilde yapmaları gerektiğinin altını çizen Mustafa Erdoğdu, “Biz tarım ve hayvancılık memleketiyiz. Ekmeğimizi başka yerde aramamıza gerek yok. Bildiğimiz işi en iyi şekilde yapmaya çalışırsak bu bizi de ilçemizi de kurtaracaktır. Artık bu işi ezbere yapma zamanı geçti. Tarım ve hayvancılıkta gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Ziraat Tarım Marketimizde pulluk, tırmık, römork, yem karma makinesi, balya makinesi, süt sağım ekipmanları, ilaçlama makineleri, tankerler, mibzer gibi daha yüzlerce çeşit alet ve ekipman satışa hazır olarak bulunacak." sözlerini kullandı.

Üreticinin istediği olur

Üreticiler için var olduklarını vurgulayan Erdoğdu şöyle konuştu: “Bizim için üreticilerimizin istekleri en ön planda gelir. Onlar ne isterse biz onu yapacağız. Kara zorlama devri kapandı artık. Birliğimiz üreticiye ait. Üretici de bunu benimsedi. Çiftçi daha kaliteli üretim ile daha çok para kazanabilir. Bizim, sanayicinin ihtiyaç duyduğu ve istediği şekilde süt ve hububat üretmemiz gerekiyor ki daha iyi para kazanabilelim. Mesela fabrikalar artık sütün yağ oranına göre fiyat veriyor. Daha yağlı süt daha çok para ediyor. Tarım için de bu geçerli. Her ne yapıyorsak bilinçli şekilde yapmalıyız. İlçemizde tarım ve hayvancılık ancak bu şekilde gelişir.” şeklinde konuştu.