Süt Birlik güven kazandı

Süt Birlik güven kazandı
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, sıkıntılı süreçleri atlatarak birliği düzlüğe çıkardıklarını söyledi.Alacaklar ve borçları göz önüne alarak gerçekleştirdikleri planlama doğrultusunda hareket...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Ceran, sıkıntılı süreçleri atlatarak birliği düzlüğe çıkardıklarını söyledi.

Alacaklar ve borçları göz önüne alarak gerçekleştirdikleri planlama doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Ceran, “Devraldığımızda 2 milyon lira borcumuz vardı. Buna karşılık alacaklarımız da vardı. Alacaklarımızın bir bölümü aldık. İşlem yapılanlar var. İyileşme olduğunu gören firmalar yine geliyor. Zirai tarım aletlerinin satışı devam ediyor.” dedi.

Önemli seviyede yol kat ettiklerini dile getiren Ceran, “Eski düzenimize geldik. Kaymak satışlarımız devam ediyor. Üreticilerimizin süt paralarını gününde maaş gibi ödüyoruz. Yem satışlarımız aynı şekilde devam ediyor. Süt veren üreticilerimize veriyoruz. Süt parası karşılığında yem satışı yapıyoruz. Virüs salgını piyasaları etkilemeseydi durumumuzu daha iyi bir noktaya getirebilirdik. Yinede epey yol kat ettik. Eski borçlarımızı yapılandırdık. İlk iki ayını ödedik. Üçüncü ay ödememizde kasamızda hazır olarak bekliyor. Onu da düzenli olarak ödeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Birliği çok daha iyi bir noktaya getirme çabasında olduklarının altını çizen Ceran, şunları söyledi: “Üreticilerimiz bize güvensin. Bu birlik üreticilerimizin birliği. Birliğimizi çok daha güzel yerlere getireceğiz. Sütümüzü sorunsuz pazarlıyoruz. Yem satışları konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda her şey rayına oturmuş durumda. Planlamalarımızı yaptık. Üreticilerimiz geçmişte yaşanan küçük sıkıntıları dert etmesin. Üreticilerimiz gönül rahatlığı içerisinde birliğimiz çatı altında faaliyet gösterebilir.”