Suriye için un kampanyası

Suriye için un kampanyası
Sarayönü İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerinin geçtiğimiz haftalarda başlattığı, Suriye için yardım kampanyası 18 Mayıs'ta sona eriyor. İhtiyaç sahibi Suriyeliler için Ramazan ayında ekmek yapılması için toplanan un...

Sarayönü İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerinin geçtiğimiz haftalarda başlattığı, Suriye için yardım kampanyası 18 Mayıs'ta sona eriyor. İhtiyaç sahibi Suriyeliler için Ramazan ayında ekmek yapılması için toplanan un yardımları, İHH tarafından Suriye'ye gönderecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iç savaştan zarar gören ihtiyaç sahibi insanların yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için yardım kampanyası başlatmıştı. Sarayönü'nde başlatılan kampanya dahilinde un olarak toplanan olan yardımlar, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

Kampanya hakkında bilgi veren Mustafa Salman Öztürkçü, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının gelmesiyle beraber, bir lokma ekmeğe muhtaç olan Suriye halkı için ihtiyaçlar bir kat daha arttı. Şu anda Kilis ve Reyhanlı'da ekmek fabrikalarında un miktarının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte ramazan ayında Müslüman kardeşlerimizin iftar ve sahur sofralarına ekmek üretimi gerçekleştirilecek." dedi.

Bir torba un 70 lira

Duyarsızlık ve nemelazımcılığın iman zayıflığından kaynaklanan manevi bir hastalık olduğunu kaydeden Öztürkçü, şöyle devam etti: "Allah için bir şeyler yapmalıyız. Bu bizim imani vazifemizdir. Suriyeli kardeşlerimizin barınacağı bir yeri ve bir dilim ekmeği dahi yok. İnşallah temennimiz, ve duamız bölgemize bol yağışın düşmesi ve infak konusunda daha önceden olduğu gibi Sarayönü halkının en ön safta yer almasıdır. Vatandaşlarımızın göstereceği ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz ve herkesin yardımının Allah katında kabul bulmasını niyaz ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye'de zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak istiyoruz. Bunun için un yardımı başlattık. Hayırsever vatandaşlarımız un getirebilecekleri gibi aynı zamanda un parası olarak 70 TL şeklinde de yardımda bulunabilir. Yardımlar Sarayönü merkez Çarşı Camii yanında toplanacak."

Yetimlere yardım eli

Öztürkçü, ayrıca yetim çocuklar için de Ramazan ayı içerisinde yardım kampanyası düzenleneceğini ifade ederek, "Ramazan ayında yetim çocuklarımızı giydireceğiz. Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. Bir çocuğun giyim bedeli ise 150 lira. Peygamber efendimiz "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır". buyurmuşlardır. Bir yetim gülerse dünya güler." şeklinde konuştu.