Süne sayımları yapılıyor

Süne sayımları yapılıyor
Sarayönü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı 3 ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görevliler arazide süne sayısını belirlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamladı. Konu ile...

Sarayönü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı 3 ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında görevliler arazide süne sayısını belirlemek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamladı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi Ziraat Mühendisi Nurullah Akdağ, çalışmaların titizlikle gerçekleştirildiğini belirtti.

Akdağ, yaptığı açıklamada, Süne erginlerinin metrekaredeki yoğunluğunun tespit edildiğini, sonrasında süne yumurta parazitlenme yüzdesinin tespit edildiğini ve en son da süne nimf (süne yavrusu) sayımının yapıldığını belirtti.

Hububat ekili tarlalarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdağ, yaptığı açıklamada, "ekiplerimizce hububat ekili alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda yapılan sayımlarda metrekaredeki süne miktarında önceki yıllara göre kısmen azalmalar görülmüştür. Süneyle en iyi mücadele yöntemi biyolojik mücadele yöntemidir.

Bu yıl buğday ekili alanlara 100.000 adet faydalı böcek salımı yapıldı. Faydalı böcek üretmek oldukça zahmetli bir iştir. Teknik eleman arkadaşlarımız büyük özveri ile çalışarak bu faydalı böcekleri üretmektedirler. Ancak bu böcekler doğada yaşama alanı bulamazlarsa yaşayamaz, çoğalamaz ve ölürler. En önemli husus faydalı böcekler için yaşam alanları oluşturmak amacıyla ağaçlandırma çalışmalarına devam edilmesi, anız yangınlarının önlenmesidir." şeklinde konuştu.