Stratejik olarak ta hazırlanıyorlar

Stratejik olarak ta hazırlanıyorlar
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavına teorik olarak hazırlanmalarının yanı sıra stratejik olarak hazırlanması için de çalışmalar yürütülüyor.Rehberlik Öğretmeni Enes Kahraman...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin üniversite sınavına teorik olarak hazırlanmalarının yanı sıra stratejik olarak hazırlanması için de çalışmalar yürütülüyor.

Rehberlik Öğretmeni Enes Kahraman ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mutlu Uğur Bayhan, gerçekleştirdikleri uygulama ile öğrencileri üniversite sınavına psikolojik ve stratejik olarak da hazırlıyor.

Rehberlik Öğretmeni Enes Kahraman gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “2019 yılında çıkan TYT ve AYT sorularını son sınıf öğrencilerimizle birlikte değerlendiriyoruz. YKS’ye girecek olan öğrencilerimizin üzerindeki sınav baskısı ve stresini asgari düzeye indirmek istiyoruz. Bunun için öğrencilerimizin sınavda karşılaşabilecekleri sorunlar ve gelebilecek soru kalıpları, hangi durumlarda nasıl davranmaları gerektiği gibi konularda bilinçlendiriyoruz. Hangi oturumun puana ne kadar etki etiğini, oturum ve soru sayılarını, sayısal, eşit ağırlık ve sözel bölümlere göre hangi üniversite bölümlerine yerleşip hangi meslekleri yapabileceklerini anlatıyoruz. Düzenli ders çalışma teknikleri üzerinde çalışıyoruz. Öğrencilerimize uygun olarak çalışma programları hazırlıyoruz. Süreli çalışmanın, konu tekrarlarının sınava etkisinden ve öneminden bahsediyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Etiketler :