SP’de divan toplantısı

SP’de divan toplantısı
Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısı Sarayönü’nde geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi. Teşkilatla ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda siyasi gelişmeler değerlendirildi.Sarayönü Saadet Partisi...

Saadet Partisi İlçe Divan Toplantısı Sarayönü’nde geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi. Teşkilatla ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Sarayönü Saadet Partisi İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Konya İl Yönetim Kurulu Sarayönü Müfettişi Vedat Özkan, İl Başkan Yardımcısı Sinan Toprak, Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Togöz, Parti Eğitim Sorumlusu ve Eski Belediye Başkanı Salih Ülker, mahalle başkanları ve sandık müşahitleri katıldı.

Parti faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda, yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Etkinliklere ağırlık verilmesi vurusu yapıldı. İl Başkan Yardımcısı Sinan Toprak siyasete dair değerlendirmelerde bulundu. Gündemi değerlendiren Toprak, “Dünyanın, bölgemizin ve ülkemizin bugün içerisinde bulunduğu durumun temelleri yüz yıl öncesinden atılmıştır. Bunların hepsi yeni dünya düzeninin, yani sömürünün önünü açmak içindi. Bu şekilde küreselleşme dedikleri bu düzen başladı. Bunlara karşı çıkan herkesi yok ettiler. Bizde bundan nasibimizi aldık. BM, İMF, NATO gibi kurumlar kuruldu. Bunların nasıl adaletsiz bir yapıda olduğunu hepimiz biliyoruz. Hedef aldıkları ilk şey üretimdi. Bugün gelinen noktada sanayici ve çiftçi borç batağında. Sanayicinin ve çiftçinin elindeki makinesi, ekipmanı, toprağı artık borcunu karşılayamaz duruma geldi.” dedi.

Yarın seçim varmış gibi

Parti Eğitim Sorumlusu ve Eski Belediye Başkanı Salih Ülker, yapılan çalışmaların hiç birinin boşa gitmediğini ifade ederek, “Bu çalışmaların hepsi bir tuğla. Yarın seçim olacakmış gibi çalışacağız. Gün geldiğinde insanlar daraldığı, bunaldığı zaman inşallah çıkıp onların derdine deva olacağız. Bizim amacımız dünya ve ahret saadetini temin etmektir. Yaşanabilir bir Türkiye inşa edeceğiz. Türkiye’de herkesin karnı tok sırtı pek olacak. Kimse küçük şeylerin peşinde olmayacak. Ondan sonra büyük Türkiye’yi kuracağız. Buna gücümüz var. 100 yıl önce böyle değil miydik? Yine denen olmasın?” şeklinde konuştu.

Ülkenin borç batağında olduğunu kaydeden Ülker, şöyle konuştu: “Borç batağında. Erbakan hoca, AB bize bir şey getirmez dedi. Allah, “Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin” diyor. Dost ve düşmanlarımızı iyi bileceğiz. Şeytan haram yolları süsler. Faiz Allah’a ve resulüne savaş açmak gibidir ama bugün faiz doğal şey haline gelmiş durumda.”