"Sorunlar sahiplenme ve birlikle çözülür"

"Sorunlar sahiplenme ve birlikle çözülür"
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü'nün potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu ancak kırılma anlarının doğru yönetilmesi gerektiğini söyledi. Tüm problemlerin temeline bakıldığı zaman karşılarına eğitimin çıktığını...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü'nün potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu ancak kırılma anlarının doğru yönetilmesi gerektiğini söyledi. Tüm problemlerin temeline bakıldığı zaman karşılarına eğitimin çıktığını kaydeden Bahadır, hayalinin, eğitim yüzünden insanların ilçeyi terk etmesine gerek bırakmayacak bir ortam oluşturmak olduğunu dile getirdi. Kaymakam Bahadır, birlik, beraberlik ve sahiplenme olgularına vurgu yaparak, "Bahçesaray'dan Boyalı'ya kadar tüm Sarayönülülerin ilçesini sahiplenmesi lazım. Bir bütün halinde hareket edilebilmesi, biz olgusunun oluşması lazım. Daha sonra sorunlar çözülecek, her şey kendiliğinden gelecektir." dedi.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, ilçenin genel durumu, yaşanan problemler, çözüm önerileri ve hedefleri ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Sarayönü'nün potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu kaydeden Bahadır, "İlçemiz bu potansiyele zamanla ulaşacak ama kırılma anlarının doğru yönetilmesi gerekiyor. OSB projesi ilçenin istihdam sorununu çözebileceği gibi ilçenin nüfusunu da bir hayli arttırabilir. Yapılan TOKİ konutları ilçedeki konut sorununu çözmüş durumda. Mahallelerimizin büyük bir sorunu yok. Olanların da çözümü noktasında çaba gösteriyoruz." dedi.

İyi hizmet gayretindeyiz

Sarayönü Belediyesi'nin güzel hizmetleri olduğuna değinen Bahadır, "Bizde bu hizmetlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sosyal Yardımlaş ile ilgili çalışmalarımızı arttırdık. Eğitimle ilgili çalışmalarımız oldu. İnsanlarımıza en iyi hizmeti vermenin çaba ve gayretindeyiz. Yetimlerimizin başını okşayabiliyorsak, muhtaç bir ihtiyarımızın evini bayram öncesi temizleyebiliyorsak amacımıza hizmet ediyoruz demektir. Özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerimiz var. Bunların sonucu belli olmadığı için henüz açıklamıyoruz. Tamamlanınca sonuçları açıklayacağız. Son dönemde hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar bizi de etkiledi." şeklinde konuştu.

Sorunların temelinde eğitim var

Tarık Bahadır, tüm problemlerin temelinde eğitim sorunlarının yattığına vurgu yaparak şunları söyledi: "Bu noktada daha çok eğitim odaklı çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz. Liselerimize tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni bölümler açtırdık. TİGEM'den de faydalanarak iyi bir eğitim almalarını amaçlıyoruz. Bu bölümlerde okuyan öğrencilerin ileride kendi mesleklerini tercih etmeleri durumunda iş sıkıntısı yaşamayacaklarına inanıyorum. Meslek Yüksek Okulu ile ilgili yeni bölüm çalışmaları ha keza.  "

Bir izimiz olsun istiyoruz

Daha çok eğitime odaklandıklarını ifade eden Kaymakam Bahadır, "En önemlisi eğitim kalitesi. Yapılan çalışmalarla biraz daha sonuç almaya dönük noktaya getirdiğimize inanıyorum. Çünkü şunu görüyoruz. Takip edilmeyen çalışmaların ileriye dönük meyveleri çok sağlıklı olmuyor. Tarlada izi olmayanın hasatta yüzü olmaz. Eğitimde öyle. Tarlada bir izimiz olsun diye uğraşıyoruz. Benim en temel hedefim güvenlik ve eğitim ile alakalı sıkıntısı olmayan bir ortam oluşturabilmek. İyi bir nesil yetiştirebilmeliyiz. İlçemizde en büyük eksiklik bir anaokulu olmamasıydı. İlçemize bir anaokulu kazandırdık. Bir tane de Ladik mahallemize yapılacak. Küçük yerlerde çocukların topluma adapte edilip eğitilmesi gerektiğine inanıyorum. Sekiz yaşına kadar bir şeyleri halledebilirsek sonrasında gerisi geliyor zaten." diye konuştu.

Görsellik çok önemli

Şehirleşme ve ilçenin görsel güzelliğine de değinen Bahadır, "TOKİ projeleri ilçemizi derleyip toparlıyor. Metruk binaların ortadan kaldırılarak şehirleşme ve görsel güzelli arttırma adına biraz daha düzenleme yapılması gerekiyor. İlçemize yatırım çekebilir ve şehirleşme açısından görsel güzelliğimiz arttırabilirsek Konya'nın hatırı sayılır ilçelerinden bir tanesi olacağımıza inanıyorum. İlçe merkezimizde yıpranmış dükkanlarda faaliyet gösteren esnaflarımız var. Bunların daha iyi yerlerde faaliyet göstermesi gerekiyor. İlçe merkezinin biraz daha derli toplu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Görsellik çok önemli." dedi.

İki temel dezavantaj var

Sarayönü'nün iki temel dezavantajı bulunduğunu kaydeden Bahadır, "İllere yakın ilçelerin ticareti her zaman olumsuz etkilenir. Konya çok yakın olduğu için insanların tercihi çok fazla. İnsanlar ilden ihtiyaçlarını kolaylıkla temin edebiliyor. İlçemizin küçük esnafları Konya'nın dev firmaları ile rekabet etmeye çalışıyor. En temel sorun istihdama dönük yapılan çalışmalarda istihdam içinde olacağını tahmin ettiğimiz kişilerin işin içinde olmaması. İşsizlerimizin istihdam olan bölgelerle buluşturamıyoruz. Ulaşımda çok büyük bir sorun yok. Sarayönü bir bütün olarak yürürse bir noktaya ulaşabilir." şeklinde konuştu.

Ben değil, biz olabilmeliyiz

Birlik ve beraberliğin istenen düzeyde sağlanabilmesiyle bir yerlere ulaşılabileceğini anlatan Kaymakam Tarık Bahadır, "Bahçesaray'dan Boyalı'ya kadar tüm Sarayönülülerin ilçesini sahiplenmesi lazım. Bir bütün halinde hareket edilebilmesi, biz olgusunun oluşması lazım. Daha sonra sorunlar çözülecek her şey kendiliğinden gelecektir. Sarayönü'ndeki tüm mahallelerin, tüm insanlarımızın ilçelerine bakış açısı hizmet talep etme noktasında olduğunu biliyoruz. Önemli olan yapılan hizmetlerin efektif olarak değerlendirilip sonuca gidilmesi. Sonucu olmayacak hizmetlerin ilçemize çok bir katkısı olmayacağını düşünerek vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İyi niyet karşılıksız kalmaz

Kaymakam Bahadır, iyi niyetle hareket edildiğinde bunun karşılıksız kalmayacağına inandığını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Memleketine sahip çıkan iyi bireyler gerekiyor. En büyük yatırım insana yapılan yatırım. Benim istediğim iyi bir eğitim verilen, eğitim yüzünden insanların burayı terk etmesine gerek bırakmayacak bir ortam oluşturmak. Eğitimin yanı sıra istihdam sorunu da halledilmiş olursa görev süremin sonunda buradan çok mutlu ayrılacağım. Tabi bunların hepsi olur mu olmaz mı kestirebilmek güç. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ortam buraları da etkiliyor. Siyaseten ciddi çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Herkes iyi niyetle hareket etmeye çalışıyor. Bu iyi niyetin karşılıksız kalmayacağına inanıyorum."

Haber: Serhat ÇETİNKAYA