Solak meclisi Kudüs'le açtı

Solak meclisi Kudüs'le açtı
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Aralık ayı meclis toplantısının açılışında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD'ye tepki gösterdi.ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkent'i olarak tanıdıklarını...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Aralık ayı meclis toplantısının açılışında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD'ye tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkent'i olarak tanıdıklarını ve Tel Aviv'deki büyükelçiliği buraya taşıyacaklarını açıklamasına karşılık meclis adına tepkisini dile getiren Başkan Solak, ABD'nin kararını kınadı. Başkan Solak yaptığı açıklamada, "Başkanlığa gelişi bile şaibeli olan ve koltuk derdine düşen ABD Başkanı Donald Trump, 'Ben yaptım oldu' mantığıyla dünyayı bir kaos içine sürüklemenin derdindedir. Yapılan dünyayı ateşe atmaktan ve Filistin-İsrail barış çabaları ile Ortadoğu barış sürecine indirilmiş ağır bir darbeden başka bir şey değildir. Uluslararası hukuk ve BM kararlarının açık ihlali olan bu karar bizim için yok hükmündedir. Kudüs konusunda dünya bir olmuş ve bu alınan sözde karara karşı birleşmiştir. Şu iyi bilinmelidir ki; Kudüs İslam'ın başkenti olup üç semavi dinin de kutsal yeridir. Biz, ilk kıblemiz, göz bebeğimiz, haklı davamız Kudüs'e sahip çıkıyoruz. İmkan değil iman meselemiz olan Kudüs, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi kırmızı çizgimizdir. Kudüs için Evlad-ı Fatihan sancak açmıştır, sancaktarı da Türkiye'dir. Sınır ötesinden kutsalımızı siyasetine alet edenler bilsinler ki Kudüs her şeydir ve bizimdir. Kudüs İslamındır ve ilelebet İslamın kalacaktır. Peygamberimizin mirasını kimseye çiğnetmeyiz." dedi.