Sokakta sigara içmek yasaklandı

Sokakta sigara içmek yasaklandı
Sarayönü’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmenin yasaklanmasına karar verildi.Vatandaşların özellikle yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda...

Sarayönü’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmenin yasaklanmasına karar verildi.

Vatandaşların özellikle yoğun bulunduğu cadde ve sokaklar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri”konulu ek genelge gönderdi.

Daha önce valiliklere gönderilen genelge ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görüldü. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşıyor.

Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirildi.

Yasaklama kapsamında Sarayönü’nde şuralarda sigara içmek yasaklandı:

Tahir Çelik Caddesi, Tuzyolu Caddesi, Yalçın Caddesi, Nezir Büyükcengiz Caddesi, İsmail Kara Caddesi, Konuklar Caddesi, 148013 Sokak, Yeni İstanbul Caddesi, Konya Caddesi, Paşa Meydanı, Civa Caddesi, Köşebaşı Meydanı, Ramazan Elma Caddesi, Pancarcı Meydanı, İlçedeki Tüm Okulların 250 m Çevreleri, Tüm Park ve Bahçeler, Tüm Pazar Yerleri, Tüm Toplu Taşıma Araç Durakları.