Sokak hayvanlarına beslenme desteği

Sokak hayvanlarına beslenme desteği
Sarayönü Belediyesi ilçe genelinde ağır kış şartlarının olumsuz etkilerine karşı tüm tedbirlerini alırken, doğadaki hayvanlara da şefkat elini uzatıyor.Sarayönü Belediyesi zabıta ekipleri, ağır kış şartlarından dolayı...

Sarayönü Belediyesi ilçe genelinde ağır kış şartlarının olumsuz etkilerine karşı tüm tedbirlerini alırken, doğadaki hayvanlara da şefkat elini uzatıyor.

Sarayönü Belediyesi zabıta ekipleri, ağır kış şartlarından dolayı susuzluk ve yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını besliyor. Veteriner hizmetlerince yürütülen çalışma kapsamında hayvanlar için hazırlanan yiyecekler şehir merkezinin dışında belirlenen noktalara konuldu. Soğuk havalardan olumsuz etkilenen su ve yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, çalışmanın kış şartları sona erene kadar devam edeceğini söyledi.

Yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara sahip çıkan belediye, kar yağışının ilk gününden itibaren hayvanların aç kalmaması için hazırladığı yiyecekleri şehir dışında belirlenen 10 noktaya bırakıyor. Böylece sokakta kalan hayvanların açlıktan ölmeleri engelleniyor. Doğadaki tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Başkan Solak, özellikle soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanların beslenmesine önem verdiklerini söyledi.