Sivil Havacılık için inceleme yapıldı

Sivil Havacılık için inceleme yapıldı
Sarayönü'ne Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun uygulama sahası olarak sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verileceği bir uçak pisti yapılması için girişimler başlatıldı. Konu hakkında daha önce Selçuk Üniversitesi...

Sarayönü'ne Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun uygulama sahası olarak sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verileceği bir uçak pisti yapılması için girişimler başlatıldı. Konu hakkında daha önce Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şimşek ile görüşen Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, ilçede uçak pistinin yapılması planlanan alan için incelemelerde bulunuldu.

Sarayönü ile Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arasına yapılması öngörülen uçak pisti için incelemeye gelen Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin ve beraberindeki heyet, uygun görüş bildirdi. Sarayönü'nün konumu itibariyle Selçuk Üniversitesi'ne yakınlığı, ilçenin üzerinde bir uçuş frekansı olmaması, türbülans yapacak coğrafi şekillerin olmaması, zemin uygunluğu gibi birçok faktörün Sarayönü'nü uygun bir yaptığı ifade edildi. Söz konusu alanın uygun bulunmasının ardından Sivil Havacılık Yüksekokulu yönetimi, çalışmaları başlattı. İlgili bakanlıklardan ve kuvvet komutanlıklarından da onay alınması durumunda Sarayönü'ne bir sivil havacılık pisti yapılacak.

Sarayönü'ne Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun uygulama sahası olarak sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verileceği bir uçak pisti yapılması için girişimler başlatıldı. Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gelen heyet Sarayönü'nde incelemelerde bulundu. Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu'nun eşlik ettiği Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin ve Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı heyeti sahada incelemede bulundu.

Pist talebi karşılık buldu

İlçeye yapılması planlanan uçak pisti hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e altı ay önce Kaymakam Tarık Bahadır beyle yapmış olduğumuz ziyarette Sarayönü Meslek Yüksekokulumuza yeni bölümler kazandırılması için görüşmelerde bulunmuştuk ve bir rapor sunmuştuk. Aradan geçen süre içerisinde bizde konu ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yapıp iki hafta önce Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile tekrar bir görüşme gerçekleştirildik. Bu görüşmede Meslek Yüksek Okulumuza getirilmesini planladığımız bölümlerin yanı sıra Sivil Havacılık Yüksekokulu hakkında da görüşme gerçekleştirdik." dedi.

"Rektör bey uygun gördü"

Rektör Mustafa Şahin'in uçak pistine destek verdiğini anlatan Başkan Nafiz Solak, "Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verilebilmesi için Sarayönü Belediyesi olarak pist ve müştemilatları için uygun alan tahsis edebileceğimiz taahhüt ederek Sivil Havacılık Yüksekokulu’na ilçemizin talip olduğunu ifade ettik. Konum itibariyle Sarayönü’nün uygun olacağı konusunda rektör beyde bizimle aynı düşünceyi paylaştı. Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürüne talimat veren Rektör bey konuyla ilgili inceme ve araştırma yapılmasını istedi." şeklinde konuştu.

Sarayönü çok uygun

Sivil Havacılık Pisti için Sarayönü'nün oldukça uygun bulunduğunu kaydeden Solak, şunları söyledi: "Bu görüşmenin ardından Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Müdür Yardımcısı Soner Şen ve Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından Pilot Binbaşı Turgay bey inceleme için ilçemize geldi. Daha önce ilçenin üzerinde de inceleme uçuşu yapan Pilot Binbaşı Turgay beyinde içerisinde bulunduğu heyet önerdiğimiz alanı uygun buldu. Sarayönü'nün yanı sıra bir alternatif olarak da Eğribayat'ın bulunduğunu belirten heyet, Sarayönü'nün daha uygun olduğu görüşünde hemfikir sağladı. Bundan sonraki aşamada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gibi ilgili kurumların uygun görüşleri alınarak onaylanmasıyla durumunda projemiz uygulama başlayabilecek. İlçemizin konumu itibariyle Selçuk Üniversitesi'ne yakınlığı, ilçemizin üzerinde bir uçuş frekansı olmaması, türbülans yapacak coğrafi şekillerin olmaması, zemin uygunluğu gibi birçok faktör Sarayönü'nün uygun olduğunu göstermektedir."

Takipçisi olacağız

Nafiz Solak, Sivil Havacılık Pisti'nin ilçeye büyük değer katacağını vurgulayarak, "Bu projenin da daha önceki projelerde olduğu gibi takipçisiyiz. Sivil Havacılık Pisti'nin ilçemize yapılması durumunda Sarayönü'ne yeni bir vizyon katacağını ve Konya'nın uydu kenti olma yolunda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun avantajları ile birlikte pilotaj eğitimi ve sertifikasyonu da yapılacağından ilçemizin ekonomik hayatına da olumlu katkısı olacaktır. Sivil Havacılık eğitimlerinde kullanılacak uçakların bakımı, hangarları ve diğer müştemilatları yine piste entegre olarak yapılacak. Bundan sonraki olabilecek gelişmeler için düzgün bir planlama yapmak istiyoruz. Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda gerekli çalışmalar devam ediyor. Gelişmeler oldukça halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.