Sivil havacılık için imar düzenlemesi

Sivil havacılık için imar düzenlemesi
Sarayönü Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, geçtiğimi perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantıda Sivil Hava Alanı için imar düzenlemesi yapıldı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, başkanlığında meclis toplantı...

Sarayönü Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, geçtiğimi perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantıda Sivil Hava Alanı için imar düzenlemesi yapıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısına üyelerin büyük çoğunluğu katıldı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında ilave imar planları yapıldı.

İlk olarak mülkiyeti Sarayönü Belediyesine ait olan Batı İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve tapunun 212 ada 1 nolu parseline kayıtlı, halk arasında Evcekaya olarak bilinen bölgenin bitişiğindeki taşınmazın yapılaşmaya uygun hale gelebilmesi için ilave imar planı yapıldı. Konutların bittiği yerden itibaren belediye şantiyesine kadar uzanan alan yapılaşmaya uygun hale getirildi. Bu uygulama gelecek yıllar için söz konusu alanın önemli bir projeye ev sahipliği yapabileceğinin sinyallerini verdi.

Bir diğer konu ise ilçemize kazandırılması için büyük çaba sarf edilen Sivil Hava Alanı oldu. Mülkiyeti Sarayönü Belediyesi'ne ait Fatih mahallesinde bulunan 331 ada 4 nolu parselde kayıtlı olan, geçmişte çöplük olarak kullanılan taşınmazın üzerinde sivil havacılık faaliyetleri yapılabilmesi için ilave imar planı yapıldı. İlçeye sivil hava alanını kazandırmak için bir adım daha atan Sarayönü Belediyesi, konu ile ilgili gayret sarf etmeye devam ediyor.