Sırbistan'dan et ithal edilecek!

Sırbistan'dan et ithal edilecek!
Türkiye, Sırbistan’dan 2 bin ton, Bosna Hersek’ten de 2 bin 500 ton olmak üzere toplam 4 bin 500 ton kemiksiz sığır lop et ithal edecek.Tarım ve Orman Bakanlığı besilik hayvan ithalatını durdururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan...

Türkiye, Sırbistan’dan 2 bin ton, Bosna Hersek’ten de 2 bin 500 ton olmak üzere toplam 4 bin 500 ton kemiksiz sığır lop et ithal edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı besilik hayvan ithalatını durdururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tarım Orman Şurasında yaptığı konuşmada zorda kalmadıkça et ithal edilmeyeceğini söylemişti. Ancak Türkiye’nin Bosna Hersek ve Sırbistan’da yapacağı kemiksiz sığır lop et ithalatı başladı. Bosna Hersek’ten 2 bin 500 ton, Sırbistan’dan ise 2 bin ton olmak üzere toplam 4 bin 500 ton et ithal edilecek.

Et Ve Süt Kurumu ithal eti 35 liradan satacağını duyurdu

Et ve Süt Kurumu, ithal edilecek etleri 35 TL’den satacak. Bunun için firmalara et miktarı ve fiyatıyla ilgili satış duyurusu gönderildi.

Bilindiği üzere Haziran ayında, ‘Sırbistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ Resmi Gazete’de yayınlanarak Sırbistan’dan yapılacak et ithalatı için gümrük vergisi sıfırlanmıştı.