SGK’dan erken emeklilik müjdesi!

SGK’dan erken emeklilik müjdesi!
Emeklilik hayali olanlar dikkat! SGK tarafından yapılan yeni düzenleme sayesinde hizmet tespit davası sonucunda kazandığınız haklar emeklilik sürenize yansıyabilecek.Emekli olmayı planlayanlar dikkat! SGK tarafından yapılan yeni...

Emeklilik hayali olanlar dikkat! SGK tarafından yapılan yeni düzenleme sayesinde hizmet tespit davası sonucunda kazandığınız haklar emeklilik sürenize yansıyabilecek.

Emekli olmayı planlayanlar dikkat! SGK tarafından yapılan yeni bir düzenleme çerçevesinde erken emeklilik mümkün olabilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye’de çalışanların yüzde 35.2'sinin kayıt dışı olduğu belirlendi. Bu durum 10 milyon kişinin kayıt dışı olarak çalıştığını ortaya koyuyor. Belirli nedenlerden dolayı sigortasız olarak çalışmayı kabul eden çalışanlar, SGK tarafından yapılan yeni düzenleme çerçevesinde sigortasız olarak çalıştığı süreyi belgelendirerek sigortalı olduğu iş günü süresini arttırabilir. Bu durum binlerce kişinin emeklilik süresini öne çekebilmesini sağlayacak.

Hizmet tespit davası için süreye dikkat!

Çalışanlar, hizmet tespit davası açabilmek için sigortasız olarak göründüğü tarihleri tespit ettiği takdirde maksimum 5 yıl içerisinde dava açmalıdır. Sigortasız olarak göründüğünüz tarihler 5 yılı doldurduğu takdirde o tarihler için hak talep etmek mümkün olmuyor. Ayrıca çalışanlar vefat ettiği takdirde kalan hak sahipleri de hizmet tespit davası için Yargıtay’a başvurabiliyor.