Seyfullah Aydın beraat etti

Seyfullah Aydın beraat etti
Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon eski komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde isnat edilen suçların tamamından beraat ederek aklandı.Sarayönü'nde 2016 yılında 15 Temmuz darbe girişiminin...

Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon eski komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde isnat edilen suçların tamamından beraat ederek aklandı.

Sarayönü'nde 2016 yılında 15 Temmuz darbe girişiminin yaşanmasından 5 gün sonra Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon eski komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın gözaltına alınmıştı. Aydın "kamuflajlı elbise giyme, beton bariyer arama ve dönemin kaymakamını ilçe jandarma komutanlığına çağırma" gibi konulardan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suç isnadı iddiasıyla tutuklandı. Aydın, bir yıl tutuklu kaldıktan sonra hakkında herhangi bir dava açılmadan, soruşturmaya ve kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesi ile 2017 yılının Temmuz ayında tahliye edildi. 15 Ocak 2019 tarihinde yayınlanan gerekçeli karar ile Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon eski komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın, tamamen beraat ederek aklandı.

9'ncu ağır ceza mahkemesi tarafından hakkında isnat edilen suçların hiçbirinin işlenmediğine oy birliği ile karar verilirken, FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı gerekli araştırmalar neticesinde ortaya çıktı. Tutuklandıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki görevine son verilen Sarayönü İlçe Jandarma ve Garnizon eski komutanı Kıdemli Yüzbaşı Seyfullah Aydın'ın görevine iadesi bekleniyor.