Seyahat izin kurulu oluşturuldu

Seyahat izin kurulu oluşturuldu
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümet konağının zemin katında oluşturulan 'Seyahat izin kurulu'  vatandaşların zorunlu seyahati için seyahat izin belgesi düzenliyor.Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümet konağının zemin katında oluşturulan 'Seyahat izin kurulu'  vatandaşların zorunlu seyahati için seyahat izin belgesi düzenliyor.

Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli kullanılabiliyor. Seyahat izin belgesi 20-65 yaş aralığındaki vatandaşlar için şu durumlarda düzenleniyor.

“Toplu ulaşım seferleri iptal edildiği için vatandaşların, en kısa sürede geldikleri İle dönmeleri kaydıyla, özel araç ile almak için gelecek ve  kendi ilinden ayrılacak 1 kişiye. Girişi/çıkışı sınırlandırılan illerimize ticari sözleşme imzalamak gibi ticari faaliyetin devamı niteliğinde giriş çıkış yapacaklara. Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlara.

Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlara. Ölüm nedeni Covit-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişiye).

Bulunduğu şehre son 5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenlerden, kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenlere.

Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlara. Ceza infaz kurumlarından salıverilenlere. Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlara. Yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde il ve ilçe otogarlarında oluşturulan Seyahat İzin Kurullarınca “Seyahat İzin Belgesi” verilebilecektir.”