“Sevdiklerinizin katili olmayın”

“Sevdiklerinizin katili olmayın”
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, ilçede koronavirüs salgınının gidişatı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çeken Okay, insanları Korallara uymaları konusunda...
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, ilçede koronavirüs salgınının gidişatı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çeken Okay, insanları Korallara uymaları konusunda daha hassas olmaya davet etti.
Okay, günlük 12-13 yeni vaka tespit edildiğine dikkat çekerek, toplam vaka sayısının 150’ye yaklaştığını açıkladı. Okay, bana bir şey olmaz diye kurallara uymayanların, kendi canlarını ve sevdiklerinin canlarını büyük tehlikeye attığını söyledi.

 

Sarayönü’ndeki koronavirüs salgınının gidişatı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Kaymakam Abdulkadir Okay,  tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarayönü’nde de bir artış söz konusu olduğunu söyledi.

İnsanları duyarlılığa davet eden Okay, “Önlemler alıyoruz ama insanlarımızın da bizim aldığımız önlemlere duyarlı şekilde uyması gerekiyor. Aile ziyaretlerine, akraba ziyaretlerine bir süre ara vermemiz lazım. Mevsimden kaynaklı gribal enfeksiyonlar da artış var. Buda hastanelere müracaatı arttırıyor.” dedi.

Günlük 12-13 vaka çıkıyor

Vaka sayılarının artışına dikkat çeken Kaymakam Okay, “Sarayönü’nde günde 12-13 yeni vaka tepsi ediyoruz. Şu anda pozitif vaka sayımız 150’ye yaklaştı. Neredeyse her gün bir ölüm oluyor. Günde üç ölüm olduğu da oluyor. İnsanlar bunu çok ciddiye almalı. Bana bir şey olmaz diye bir kaide yok. Herkes için aynı şekilde tehlikeli. İnsanlar kendilerini düşünmüyorsa en azından ailelerini sevdiklerini düşünerek dikkat etsinler. Belki kendilerine bir şey olmayabilir ama annelerinin, babalarının, sevdiklerinin katili olabilirler.” Şeklinde konuştu.

Zor günler geliyor

Okay, kış döneminin zorlu geçeceğine işaret ederek şöyle konuştu: “Kimseden çok fazla bir şey beklemiyoruz. İnsanlar maske takıp, mesafesine dikkat etse her şey çok daha güzel olacak. Aşı çalışmaları umut verici ama bu kışın çetin geçeceği kesin. Avrupa’da vaka ve ölüm sayıları artıyor. Bizi de zor günler bekliyor. Kurallara sıkı sıkı uymamız gerekiyor. Yeni başlayan sigara yasağına da vatandaşlarımızın uyması gerekiyor.”

Taviz verilmeyecek

Yasalara uymayanlara tolerans gösterilmeyeceğini belirten Okay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kuralları tavizsiz şekilde uygulayacağız. Çünkü tek bir insanımızın bile bir ihmalden dolayı vefat etmesi bizi derinden yaralıyor. Herkesi de bu sorumluluk bilincine davet ediyorum. Genel olarak kurallara uyulduğu gözlemliyoruz ama tüm toplumun uyması gerekiyor. Vaka sayılarımızı 30’un altına kadar düşürmüştük ama insanların tedbirleri gevşetmesinden dolayı yine yükselişe geçti.”