Sertdemir Flake hizmete girdi

Sertdemir Flake hizmete girdi
Sertdemir Tarım Ürünleri tarafından faaliyete geçirilen flake tesisi, ilçede tek, Konya'da ise sayılı tesislerden birisi olarak hizmet veriyor. Mehmet-Selim Sertdemir'e ait flake tesisi, Konya'nın yanı sıra Türkiye genelinden gelen...

Sertdemir Tarım Ürünleri tarafından faaliyete geçirilen flake tesisi, ilçede tek, Konya'da ise sayılı tesislerden birisi olarak hizmet veriyor. Mehmet-Selim Sertdemir'e ait flake tesisi, Konya'nın yanı sıra Türkiye genelinden gelen talepleri karşılaşmaya çalışıyor.

Tesis sorumlusu Tahir Sertdemir, hayvan yemi olarak kullanılan flakenin, üretim tesisi noktasında çok yaygın olmadığını, buna karşılık özellikle batıdaki illerden büyük bir talep olduğunu söyledi. Taleplere yetişmek için gayret gösterdiklerini kaydeden Sertdemir, hammadde noktasında bazı sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Flake hakkında bilgi veren tesis sorumlusu Tahir Sertdemir yaptığı açıklamada, "Flake, arpa, buğday ve mısır gibi tahılların, buhar ile yüksek basınç altında pişirilmesi ve ardından ezme makinesinden geçirilerek kurutulması prensibi ile üretilen bir üründür. Sözünü ettiğimiz tahıllarda yüksek oranda bulunan nişastanın sindirilebilirliğini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen bu işlem nişastanın jalantinize edilmesi ile gerçekleştirilir. Bu sayede nişasta genleşerek parçalanır. Nişastanın yapısındaki bu değişim sindirilebilirliği yüzde 95'lerin üzerine çıkarır. Flake yem işlenmemiş tahıllara göre daha lezzetli ve hoş kokuludur. Bu da hayvan tarafından yem tüketimini ve dolayısıyla süt-besi verimini arttırır." dedi.

Hayvan üreticilerinin flake yeme büyük önem verdiğini anlatan Sertdemir, "Bilinçli üreticiler flake yemin değerini iyi bildiği için buna büyük önem veriyorlar. Özellikle batıda Ege ve Marmara bölgelerinden flake yeme daha çok talep geliyor. Siparişlerimizin çoğunlu batı illerinden geliyor. Yanız yeni hizmete giren bir tesis olarak kış döneminin de etkisiyle ham madde problemi yaşıyoruz. Harman döneminden sonra böyle bir sıkıntımız kalmaz." şeklinde konuştu.

Sahip oldukları tesisin saatte 5 ton ürün işleme kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Sertdemir, şunları söyledi: "Sarayönü'ndeki tek flake tesisi biziz. Konya genelinde de 4-5 tane tesis var. Talepte sıkıntı yaşamıyoruz. Yemler içerisinde en çok tercih edilen yem türü bu. Saatte 5 tün ürün işleme kapasitemiz var. Hammaddede sıkıntı yaşamadığımız sürece bir problem yaşamayacağımıza inanıyoruz."