Şen, ilgisizlikten şikayetçi

Şen, ilgisizlikten şikayetçi
Sarayönü'nün çiftçilerinden Hanifi Şen, Başhüyük Yolu üzerinde Selam'ın Kuyu mevkiinde bulunan ekili tarlasının koyunlar tarafından zarara uğratılması nedeniyle müracaatta bulunduğu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'ndan...

Sarayönü'nün çiftçilerinden Hanifi Şen, Başhüyük Yolu üzerinde Selam'ın Kuyu mevkiinde bulunan ekili tarlasının koyunlar tarafından zarara uğratılması nedeniyle müracaatta bulunduğu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'ndan gerekli hassasiyeti göstermediği gerekçesiyle şikayetçi.

Geçtiğimiz günlerde ilçe çiftçilerinden Hanifi Şen'e ait Başhüyük Mahallesi Selamın kuyu mevkiinde bulunan yulaf tarlası, koyun sürüsü tarafından büyük zarara uğratıldı. Hanifi Şen, toplam 8 dönümlük yulaf tarlasının 2 dönümden fazlasını tahrip eden koyun sürüsü ve sahibi hakkında şikayette bulunmak için Sarayönü Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na müracaat etti. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın tarlada incelemelerde bulunarak tutanak tutmasının ardından, çiftçi Hanifi Şen'i mahkemeye yönlendirmesi, çiftçiyi tatmin etmedi.

Koruma Kurulunu yaptırımda bulunmamakla itham eden Hanifi Şen, yaptığı açıklamada, "Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, benim zarar gören tarlamla ilgili tutanak tutmaktan başka hiç bir şey yapmadı. Bu işi kimin yaptığı tespit edilemedi. Bana, şu yaymıştır, bu yaymıştır deniyor. İhtimal üzerinden konuşarak mahkemeye gitmemi istiyorlar. Kesin bir şey söylemiyorlar. Bahsedilen kişiye gidiyorum, kabul etmiyor. Ben mahkemeye kimi veriyim. Derdimi kime anlatıyım. Çiftçi Malları Koruma Kurulu'na tarlalarımıza, ürünlerimize sahip çıksın diye aidat veriyoruz ama gerekli ilgiyi göremiyoruz" dedi.