Selsebil Konserleri ‘Vefa Mevlidi’ İle Başladı

Selsebil Konserleri ‘Vefa Mevlidi’ İle Başladı
Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Selsebil Konserleri, ‘Vefa Mevlidi’ ile başladı.Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde,...

Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Selsebil Konserleri, ‘Vefa Mevlidi’ ile başladı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Selsebil Konserleri, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen ‘Vefa Mevlidi’ ile başladı.

Mevlana’yı Anma Törenlerinin 82. yılında, bugüne kadar emeği geçen herkesin ruhuna ithafen gerçekleştirilen Vefa Mevlidi’nde; Ahmet Çalışır, Mehmet Emin Karataş, Yunus Balcıoğlu ve Bekir Büyükbaş gibi Türk Tasavvuf Müziğinin önde gelen isimleri, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sazları eşliğinde dualar, kasideler ve ilahiler okudu.

Ünlü İsimler Yer Alıyor

‘Vefa Vakti’ temasıyla bu yıl 82’ncisi gerçekleştirilen Mevlana’yı anma törenleri kapsamında bu yıl ilk kez Selsebil Konserleri adı altında bir etkinlik düzenleniyor. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda her gün saat 14.00’da başlayan programda, Mevlana’nın eserlerinde ve Mevlevilik kültürü içinde özel bir yeri olan dini-tasavvufi müziğinin ünlü isimleri yer alıyor.

Konserler Halka Açık

Selsebil Konserleri’nin Mevlana’yı Anma Törenlerine yeni bir soluk getireceğine inandığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar; bütün konserlerin ücretsiz ve halka açık olduğunu ifade ederek, konserlere Konyalılar ile ülke ve şehir dışından gelen misafirleri beklediklerini söyledi.