Şehitler anma programı düzenlendi

Şehitler anma programı düzenlendi
Suriye’nin İdlib şehrinde meydana gelen hava saldırısında şehit düşen askerlerimiz için anma programı ve yürüyüş düzenlendi. Bir grup genç tarafından sosyal medya üzerinden organize edilen program kapsamında Salı akşamı...

Suriye’nin İdlib şehrinde meydana gelen hava saldırısında şehit düşen askerlerimiz için anma programı ve yürüyüş düzenlendi. Bir grup genç tarafından sosyal medya üzerinden organize edilen program kapsamında Salı akşamı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Anadolu Meydanı’nda bir araya geldi. Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından yürüyüş düzenlendi.

Sarayönü’nde düzenlenen Şehitleri Anma Programı ve Yürüyüşü’nde İdlib’de meydana gelen hava saldırısında şehit olan 36 Mehmetçik anıldı.

Sosyal Medya üzerinden düzenlenen Şehitleri Anma Etkinliği’ne Sarayönülüler Türk Bayraklarını alarak katılım sağladı. Salı akşamı ellerinde Türk bayraklarıyla Anadolu Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından dev Türk bayrağı açıldı. Kortej oluşturan ve yürüyüşe geçen vatandaşlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Ne mutlu Türküm diyene', sloganları attı.

Etkinliği organize eden gençler, programın ardından yaptığı açıklamada, “Bizler bugün burada siyasi parti, din, mezhep ırk ayırt etmeksizin şehitlerimize dua, ordumuza destek olmak için toplandık. Bildiğiniz üzere yıllardır yanı başımızda, Suriye'de yaşanan insanlık dramı neticesinde milletimiz ve devletimiz asırlardan beri, nesilden nesle aktardığı mazlumun yanında zalimin karşısında olma refleksini yine göstermiş ve masumlara uzanan el olmuştur.

36 kahraman Mehmetçiğimiz şahadet mertebesine yükselmiş, 32 kahramanımız ise yaralanıp gazi olmuştur. Aziz milletin fertleri olarak buradan hareketle zalimlere karşı mücadele ederken sonsuzluk kervanına katılan 36 fidanımızı şükran ve rahmetle anıyor, şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere aziz milletimizin her bir ferdine baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Anadolu Meydanı’nda başlayan yürüyüş, istasyon meydanında tamamlandı. Programa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, Müftü Şevket Karaca, İyi Parti İlçe Başkanı Çetin Zeybek, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş katıldı.