Şehit Akyürek anıldı

Şehit Akyürek anıldı
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda, Şehit Akyürek anılarak adına yaptırılan şehitler köşesi açıldı.Okul binasında gerçekleştirilen programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda, Şehit Akyürek anılarak adına yaptırılan şehitler köşesi açıldı.

Okul binasında gerçekleştirilen programa Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri, Şehit Ramazan Akyürek'in eşi, kızı ve oğlu, kayınpederi, kayınvalidesi, kız kardeşleri ve yakın akrabaları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, okul müdürü Mehmet Emin Beyaztaş'ın konuşması ile devam etti. Beyaztaş konuşmasında, "Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyamızın dört bir köşesinde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, "Kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde" yatan kahraman şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimize minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türk'ün milli varlığını sürdürmek için; vatan, millet, istiklal, hürriyet ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederken destanlaştılar aynı zamanda anıtlaştılar. Terörle mücadelede pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi şehit verdik. Onlar kahramandı. Onlar cesurdu. Aziz Şehitlerimiz size minnettarız, sizi unutmayacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Şehit Ramazan Akyürek'in hayatını anlatan slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisi sırasında izleyenler duygulu anlar yaşandı. Şehidin eşi, kız kardeşi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından yazılan yazılar okundu. Şehitleri konu alan video gösterisinin ardından şehitler köşesi açıldı.

Şehit köşesi açılış töreninin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, Kaymakam Tarık Bahadır, şehitlik mertebesinin çok büyük bir mertebe olduğunu söyleyerek; "Aziz şehitlerimiz sayesinde bizler vatanımızda huzur içinde yaşıyoruz. Onlara minnettarız. Şehitlik mertebesi herkesi nasip olmaz. Kamu görevlisi olarak bizler yurdun her bir tarafında hizmet ediyoruz. Bizlere nasip olmadı ancak Şehit polisimize şehitlik mertebesi nasip oldu. Elbette bir can gitti ancak hepimiz için ve özellikle şehit yakınları için bu büyür bir gurur vesilesi. Bizlere düşen görev ise geride kalanları için elimizden geleni yapmak, özellikle çocuklarının iyi bir eğitim almasını bağlamaktır. Bu nedenle şehit yakınları olarak sizlerin ne konuda yardıma ihtiyacınız olursa bizler her zaman hazırız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun." dedi.