Şehir meydanı tamamlanıyor

Şehir meydanı tamamlanıyor
Sarayönü Belediyesi tarafından yapımı yürütülen şehir meydanı projesi tamamlanıyor. İhaleyi kazanan firmanın şehir meydanını yaklaşık on beş gün içerisinde tamamlaması bekleniyor.Sarayönü Belediyesi, proje desteği, hibe...

Sarayönü Belediyesi tarafından yapımı yürütülen şehir meydanı projesi tamamlanıyor. İhaleyi kazanan firmanın şehir meydanını yaklaşık on beş gün içerisinde tamamlaması bekleniyor.

Sarayönü Belediyesi, proje desteği, hibe ve ortaklık protokolleriyle kasasına mali yük getirmeden maliyetsiz olarak ilçeye bir şehir meydanı kazandırdı. Mevka’dan 650 bin lira proje desteği alan Sarayönü Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ile yaptığı protokol çerçevesinde 750 bin lira daha kaynak edindi. İlbank’tan alınan 500 bin liralık hibe ile kaynağı tamamlanan şehir meydanı önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Sarayönü Belediyesi tarafından hazırlanan yaklaşık 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesi son halini almaya başlarken, 1 milyon 845 bin liraya ihaleyi alan KM Grup, 4 bin 500 metrekarelik alanı şehir meydanına dönüştürdü.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bir kent meydanına sahip olacak. 1 milyon 845 bin liraya ihale edilen projemiz MEVKA, Selçuklu Belediyesi, İlbank tarafından destekleniyor. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan önemli bir proje oldu.” dedi.

Projenin içeriğinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Yeşil alan ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı projede, dinlenme alanları, küçük bir ticarethane ve bir saat kulesi yapılıyor. Proje günler sonra tamamlanacak. Anadolu Meyadanı isimli projemiz belediyemizin bütçesine yük getirmeden hibe ve desteklerle yapıldı.” şeklinde konuştu.