Seçmen listeleri askıya çıkıyor

Seçmen listeleri askıya çıkıyor
Yüksek Seçim Kurulu'nun Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin hazırladığı seçim takvimine göre, seçmen listeleri Cuma günü askıya çıkarılacak. Listeler 17 Ocak tarihine kadar askıda kalacak.Sarayönü İlçe...

Yüksek Seçim Kurulu'nun Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin hazırladığı seçim takvimine göre, seçmen listeleri Cuma günü askıya çıkarılacak. Listeler 17 Ocak tarihine kadar askıda kalacak.

Sarayönü İlçe Seçim Kurulu Müdürü Muzaffer Altaş, yerel seçimler için Sarayönü genelinde toplam 19 binden fazla seçmenin sandık başına gideceğini söyledi. Altaş, askı dönemi içerisinde, yatağa bağımlı yaşayanların ve sandık başına gidemeyecek durumda olanların seyyar sandık hizmeti alabilmesi için yakınları tarafından doktor raporuyla birlikte ilçe seçim kuruluna başvurması gerektiğini kaydetti.

YSK tarafından yerel seçimlere ilişkin hazırlanan seçim takvimi işliyor. Buna göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri Çarşamba günü askıya çıkarıldı. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarıldı ve itiraz süreci başladı.

Seçmenler ayrıca, YSK’nın “www.ysk.gov.tr” adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını yapabilecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 17 Ocak'ta askıdan indirilecek.