Seçimlere göstermelik adayla girmeyeceğiz

Seçimlere göstermelik adayla girmeyeceğiz
İYİ Parti Konya il başkan yardımcısı Mehmet Uğur ve teşkilatlanmadan sorumlu yönetim kurulu üyeleri ile İYİ parti Sarayönü ilçe Başkanı Mehmet Karlı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek 31 Mart 2019 yerel...

İYİ Parti Konya il başkan yardımcısı Mehmet Uğur ve teşkilatlanmadan sorumlu yönetim kurulu üyeleri ile İYİ parti Sarayönü ilçe Başkanı Mehmet Karlı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret ederek 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye genelinde teşkilatlarını yenileyen İYİ Parti Mart 2019 öncesi kadrolarını yenileyerek yerel seçimlere daha güçlü hazırlanmak istiyor.

Yeniden teşkilatlanma çalışmaları sürdüren İYİ Parti’de Sarayönü ilçe başkanlığı görevi tekrar Eski başkan Mehmet Karlı’ya verildi.

Mehmet Karlı gazetemizi ziyaretinde yeniden verilen görev üzerine mevcut yönetim kurulunun yeniden gözden geçirilerek “gerekirse yönetime alınacak yeni arkadaşlarla seçimlere çok ciddi bir şekilde hazırlanacağız ve Sarayönü’nde zaten var olan potansiyeli de kullanarak göstereceğimiz güçlü bir adayla seçimlerden başarı ile çıkacağız” dedi.

İYİ Parti Konya il başkan yardımcısı Mehmet Uğur’da yaptığı açıklamada Sarayönü dahil Konya merkez ve 31 ilçenin tamamında çok güçlü adaylarla seçime gireceklerini belirterek;

“İYİ Parti'nin adaylık başvurusu müracaatları 1 Aralık'ta başlayıp, 15 Aralık'ta sona erecek. Şu aşamada dahi İYİ Parti adına aday adayı olduğunu açıklayan isimler var ve partimize büyük bir ilgi duyuluyor.

Bizlerde aday belirlemede ve teşkilatlanmada ince eleyip sık dokuyoruz. Biz hiçbir ilçede göstermelik adaylarla seçime gitmeyeceğiz. Sarayönü’nde de çok güçlü bir adayla seçimlere gireceğiz.

İYİ Parti'nin Konya'daki en fazla oyu taşralardan geldi. Geliri toplayan Büyükşehir, taşralara yeterince para akıtamıyor. Büyükşehir Yasası, diğer illere göre Konya'da daha sorunlu. Sadece sosyal belediyecilikle işler yürümez veya bilbordlara ilan verilerek belediyecilik yapılmaz.” dedi.

Türkiye'de ekonomik olarak büyük bir problem yaşandığını kaydeden Uğur, "Türkiye'deki ekonomik problemin asıl sebebi, ekonominin profesyonel eller tarafından idare edilmemesidir. İktidar partisinde kaybedecek olmanın haklı bir telaşı var, Ne yapacaklarını şaşırdılar ve sürekli gündem değiştirmeye çalışıyorlar.

Partimiz 24 Haziran seçimlerinden bütün baskı, oyun ve engellemelere rağmen girdiği ilk seçimde ciddi bir başarı elde ederek mecliste temsil hakkını kazanmıştır.

Şimdiki hedefimiz yerel seçimlerde gerekirse kapı kapı dolaşarak yapacaklarımızı ve projelerimizi anlatarak belediye başkanlıklarını kazanmaktır.

İktidar partisinin yine oyunları olacaktır. Ancak halkımız bu oyunları bozacak ve millete gerçekten hizmet edecek kişileri başa getirecektir” şeklinde konuştu.