Savcı Evran'ın tayini çıktı

Savcı Evran'ın tayini çıktı
Hakimler Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Celalettin Evran, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Evran'dan boşalan koltuğa ise Ödemiş Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci atandı.Cumhuriyet...

Hakimler Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Celalettin Evran, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Evran'dan boşalan koltuğa ise Ödemiş Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci atandı.

Cumhuriyet Savcısı Celalettin Evran, Sarayönü'nden ayrılacak olmaktan dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Savcı Evran yaptığı açıklamada, "Sarayönü'nden ayrılmak bize zor geliyor. Çünkü kendi kültürümün toprağımın insanları. Sarayönü halkı adliyeye geldiğimizde bize saygıda kusur etmedi. Bizde vatandaşımızı kapıdan çevirmedik." dedi.

Sarayönü'nün huzurlu ve sakin bir ilçe olduğunu belirten Evran, "Suçla en etkin şekilde mücadele ederken mağdurun da yanında olmaya özen gösterdik. Toplumda suç oranı dikkate alındığında sanki toplumun yarısı suç işliyormuş gibi yanlış bir intiba oluşuyor. Oysa Sarayönü'nde suç işleyen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Bunlarla etkin soruşturma yöntemleri çerçevesinde mücadele edildiğinde suç oranlarında inanılmaz bir düşüş yaşanır. Bizde Sarayönü'nde bunu yaptık." şeklinde konuştu.

Sarayönü'nü özleyeceğini kaydeden Savcı Celalettin Evran, şunları söyledi: "Her zaman amacımız toplumsal katkı sunmak oldu. Bunu başarabildiysek ne mutlu bize. Gerek Kaymakam beyle, gerek belediye başkanıyla gerekse kolluk kuvvetleriyle iyi bir uyum yakaladık. Çok güzel çalışma günlerimiz geçti. Açıkçası her birini, Sarayönü'nü ve Sarayönülüleri özleyeceğim. Birde herhalde hiç bir ilçe böyle bir gazete yoktur. Hem tarafsız hem de ilçede a'dan z'ye herkesin okuduğu bir gazete. Dolu içeriğiyle ilçede olan biten her şeyden okurlarını haberdar ediyor."