SARİMDER'den Bilali Habeşi programı

SARİMDER'den Bilali Habeşi programı
Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SARİMDER) öğrencileri tarafından, Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursunda hanımlara yönelik Bilali Habeşi programı gerçekleştirildi. 11 Mayıs Perşembe günü yapılan...

Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (SARİMDER) öğrencileri tarafından, Feyzi Fatma Demirpolat Kız Kuran Kursunda hanımlara yönelik Bilali Habeşi programı gerçekleştirildi. 11 Mayıs Perşembe günü yapılan programa katılım yoğundu.

Program hakkında bilgi veren Sarimder Başkanı Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, "Hazreti Muhammed (sav)'e vahyin yeni geldiği zamanlarda Mekke'nin durumunu , Mekkeli müşriklerin İslam'ı seçenlere çektirdiği sıkıntıları, İslam'ın ve Putperestliğin köleliğe bakış açısını, Mekke'den Medine'ye hicreti , Hazreti Muhammed (sav)'in ölümünden sonra Müslümanların durumu Bilali Habeşi üzerinden canlandırıldı. Program izleyicileri adeta o zamana götürdü. Herkesin kendine bir pay çıkardığı canlandırma programı, Bilali Habeşi'nin ikinci kez ezan okumasıyla sona erdi. Programda emeği geçen Sarimder öğrencilerine ve hocalarına, dekorda yardımcı olan duyarlı halkımıza teşekkür ederiz. Bundan sonra yapacağımız programlarda Sarayönü'nün her kesimine ulaşmak temennisiyle." dedi.

Programın ardından Sarimder yurdunun YGS birincisine ve düzenlenen salavat yarışmasının birincilerine ödülleri takdim edildi. Davetlilere de gül ve şeker ikram edildi.

Diyanete bağlı kreş öğrencilerinin ve diyanete bağlı kuran kursu öğrencilerinin çeşitli etkinlikleriyle program sona erdi.