Sarayönü'nün atak yılı: 2017

Sarayönü'nün atak yılı: 2017
Sarayönü, bir yılı daha geride bırakırken, 2017 yılı ilçenin ivme kazandığı bir yıl oldu. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 2017 yılını geride bırakırken, ilçeye birçok önemli yatırımı kazandırmanın mutluluğunu...

Sarayönü, bir yılı daha geride bırakırken, 2017 yılı ilçenin ivme kazandığı bir yıl oldu. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 2017 yılını geride bırakırken, ilçeye birçok önemli yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sarayönü, büyük adımların atıldığı 2017 yılında, ilçe adına devrim niteliğinde bir hizmet olan doğalgaza kavuştu. Yaklaşık 900 daireli TOKİ konutlarında kaba inşaat tamamlandı. İlçenin prestijini arttıracak yeni belediye binasının kaba inşaatı tamamlanmaya yaklaştı. Şehir konağı, kapalı pazar alanı, spor tesisleri, Ladik mahallesi hizmet binası, mahalle konakları yapılarak hizmete girdi. Kız meslek lisesi ve şehir konağı projesi başladı. Beşgöz gölü temizlenerek eski ihtişamına kavuştu. Bunların yanı sıra ilçenin talihini değiştirecek Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde büyük yol alındı. 2018 yılında Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi'nin ilan edilmesi bekleniyor.

Tamamlanan birçok projenin yanı sıra planlama, projelendirme ve ihale aşamasında bulunan birçok önemli yatırım, 2018 yılında start alacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçenin 2017 yılını değerlendirdi. Önemli yatırımların tamamlandığı, başladığı ve projelendirdiği 2017 yılının Sarayönü adına oldukça verimli geçtiğini anlatan Başkan Solak, ilçenin kabuğunu kırmaya başladığını söyledi. Solak, uydu kent olma yolunda hızla yol kat eden Sarayönü'nü çok parlak bir geleceğin beklediğini ifade etti.

2014-2015 yılının tanıma ve planlama, 2016-2017 yılının ise yatırım yılı olduğunu belirten Başkan Nafiz Solak, "Kanalizasyonlarımızı tamamladık. Hem mahalle içi hem de mahalleyi ilçeye bağlayan yolları yaptık. Eksik olanlar da gelecek yıl tamamlanacak. Pazar yerimiz kapatıldı. Şehir Konağı yapıldı. 150 bin nüfusa hizmet edebilecek belediye hizmet binamızı yapıyoruz. Şuan da kaba inşaatı bitmek üzere. Kalkınma Bakanlığı'ndan nitelikle bir düğün ve kongre salonu için destek aldık. Ocak ayında ihalesi olacak. Sarayönü'ne güzel ve geniş bir düğün salonu kazandıracağız. Aşevini de salonun olduğu bölgeye taşıyacağız. Göreve gelmeden önce verdiğimiz bütün vaatleri yerine getirdik. Doğalgaz, verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesiydi. İlçemizi doğalgaz ile buluşturduk. Birçok yuva doğalgaz ile ısınmaya başladı. Şimdi ise Ladik mahallemiz için uğraşıyoruz." dedi.

Beşgöz büyüyor, TOKİ'ler yapılıyor

Solak açıklamasının devamında, "Beşgöz gölümüzdeki temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere. Kaybolmaya yüz tutan gölü eski ihtişamına kavuşturduk. Arazi fiyatları arasında eskiye nazaran 30 kat fark var. İlçemizde gayrimenkul değerlendi. 900 daireli 3. Etap TOKİ konutlarının yapımında kaba inşaatlar tamamlandı. Önümüzdeki yaz bitecek. Ladik Mahallesi 2. etap TOKİ konutlarının ihalesi 12 Aralık'ta, Kurşunlu mahallemizin ihalesi 14 Aralık'ta gerçekleştirildi. 2018 yılında bu yapılacak. İlçe binalarını daha nitelikli bir yapıya kavuşturuyoruz. Yeni kız meslek lisesi binamızın inşaatı başladı. Tamamlandıktan sonra 2018 yılında eskisi yıkılara şehir meydanı yapılacak." şeklinde konuştu.

OSB yeni bir çağ açacak

Organize Sanayi Bölgesi projesinde mutlu sona yaklaştıklarını ifade eden Solak, şöyle konuştu: "Göreve geldiğimiz zaman bir hayal kurduk. İlçemizin istihdam sıkıntısına kökten çözüm getirecek ve büyümemizi sağlayacak bir hayal. İnanç ve azimle şimdi bu hayal gerçeğe dönüşmek üzere. Organize Sanayi Bölgesi'nden bahsediyorum. İlk iş olarak OSB için bir raporlama yaptık. OSB Genel Müdürlüğü tarafından raporumuz örnek olarak seçildi. Müracaatlarımızı yaptık. Yer seçimi için ilgili bakanlıklar belirlenen alanımızı inceledi. Tamamı olumlu görüş bildirdi. Alan içerisinde kalan küçük mera alanlarının dönüşümü imza bekliyor. Önümüzdeki yıl inşallah OSB'yi ilan etmiş olacağız. İlanın ardından OSB Müdürlüğü kurulacak. Heyet oluşturulacak. 100'ün üzerinde Konyalı iş adamımızdan kapasite raporu ve ilçede yatırım yapmak istediklerine dair yazılar aldık. Bizim kuracağımız OSB, demir yolunun ve doğalgaz hattının hemen yanında. Bu kazanımlar bizim için büyük bir avantaj. OSB ilçemizde bir çağı kapatıp yeni bir çağı açacak."

Kendi elektriğimizi üreteceğiz

Dev bir güneş enerji santrali projesi hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatan Başkan Solak, "Bir yıla yakın süredir sokak aydınlatmalarını kendi bütçemizden ödüyoruz. Bu bize ciddi bir külfet oluşturdu. Buna çözüm için Ar-Ge birimimizde lisanssız güneş enerjisi santrali projesi hazırladık. İlçe merkezi ve mahallelerdeki tüm sokak aydınlatmaları ve tesislerimizin elektriğini üretecek olan Güneş Enerjisi Santralimizi Ladik mahallemizde bulunan cıva tesislerine yapacağız. Yaklaşık 1 milyon dolarlık bir proje bu. Meram Elektrik Dağıtık A.Ş.'den kapasite raporunu aldık. Bizim için projede en önemli aşama buydu. Türkiye'de saatte 1 megavat elektrik üretecek Güneş Enerjisi Santrali için kapasite raporu alan tek belediye biziz. Kendi enerjimizi artık kendimiz üreteceğiz." dedi.

Jeopolitik konumumuz çok iyi

Sarayönü'nün çok avantajlı bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Solak, "Sarayönü ve Ladik arasındaki yol duble yol olacak. Proje onaylandı. Önümüzdeki yıl yaz ayının başında çalışmalar başlatılacak. Bunun yanı sıra Ladik kavşağına transit üst geçit yapılacak. Öte yandan toplulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda kamulaştırma bedeli ödemeksizin OSB'nin yanından geçip direk Kurşunlu mahallemizde bağlanacak yolu yapacağız. 2018 yılında bu yol açılacak. İlçemizin jeopolitik konumu çok iyi. Çok stratejik bir noktada. Hem karayolu hem de demiryolu açısından kilit bir noktada bulunuyoruz. Bunların yanında 2017 yılı içinde ilçe genelinde 800 bin metrekare satıh kaplama asfalt, 850 bin metrekare parke taş döşedik. Bir iki yıl içinde mahallelerimizde dahil olmak üzere tüm yollarımız yapılmış olacak." şeklinde konuştu.

İnsanımıza da yatırım yapıyoruz

En güzel yatırımın insana olan yatırım olduğunu kaydeden Solak, şunları söyledi: "Birçok fiziki yatırımı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz ama bunlardan daha önemlisi insana yapılan yatırım. Sadece madde olarak düşünmüyoruz. Sosyal projelere de büyük önem veriyoruz. Gençlik merkezi ve Komek binamızda her yaz yaklaşık 650 çocuğumuz hem kurslar görüyor hem de değerler eğitimi alıyor. Kış döneminde ise yetişkinlerimiz yararlanıyor. Şehir konağımızın da tamamlanması ile birlikte ilçemizde 2 tane yüzme havuzu bulunmakta. Öksüz, yetim ve parçalanmış aile çocukları için her yıl düzenli olarak ayakkabı ve kaban desteğimizi sürdürüyoruz. En önemli değerlerimizden ikisi milli ve dini değerlerimiz. Tüm lise öğrencilerimize Temel Dini Bilgiler kitabını okutturduk. Ardından da onları bir sınava tabii tuttuk. Dereceye girenlere ödül verdik ayrıca 120 çocuğumuzu da tarihini yakından öğrenmesi için Çanakkale'ye götürdük. İlçemize 20 bin ağaç diktik. Bunun yanında 15 binden fazla fidan dağıttık."

Etiketler :