Sarayönü’ne 8 hekim atandı

Sarayönü’ne 8 hekim atandı
Sarayönü Devlet Hastanesi’ne sekiz pratisyen hekim atandı. Başhekim Dr. Ahmet Uzunay, hastalara hizmet noktasında bu atamaların çok sevindirici olduğunu söyledi.Sarayönü Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan pratisyen...

Sarayönü Devlet Hastanesi’ne sekiz pratisyen hekim atandı. Başhekim Dr. Ahmet Uzunay, hastalara hizmet noktasında bu atamaların çok sevindirici olduğunu söyledi.

Sarayönü Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan pratisyen hekim sayısındaki düşüş, yeni atamalarla çözüldü. Devlet hizmet yükümlülüğü kurası ile ataması yapına 8 pratisyen hekim görevine başladı.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız tarafından devlet hizmet yükümlülüğü kurası yapıldı. Bu kura ile hastanemize 8 pratisyen hekim ataması yapıldı. Arkadaşlarımız Dr. Bekir Ay, Dr. Emine Betül Bodur, Dr. Enes Ali Aslan, Dr. Hakan Akçırahan, Dr. Nazlı Deniz Tunç, Dr. Rumeysa Mirza, Dr. Salih Danyıldız, Dr. Saliha Kayış acil servisimizde hizmet vermeye başladı.” dedi.

Acilde sorun kalmadı

Acil servisteki hekim ihtiyacında giderildiğini belirten Uzunay şöyle konuştu: “sekiz pratisyen hekim atamasıyla acil servisimiz sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecek. Bayramlar gibi sıkışık günlerde nöbette iki doktor görevlendirme fırsatımız bile olabilecek. Bu doktorlarımız arasından uzmanlık sınavını kazananlar olabilir. İstifa düşünenler olabilir ama en az beş hekimimiz bizimle kalır. Hekim hastanenin motor gücüdür. Hastanelerin donanımları eksiksiz ve son teknoloji olabilir ancak hekim olmadığı zaman bunların hiç bir anlamı yok.”