Sarayönü'ne 500 kişilik KYK yurdu

Sarayönü'ne 500 kişilik KYK yurdu
Sarayönü Belediyesi'nin başarılı girişimleri sonucunda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ilçeye 500 kişilik öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi. Sosyal tesis ve yemekhane ile birlikte 250 kişilik kız, 250...

Sarayönü Belediyesi'nin başarılı girişimleri sonucunda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ilçeye 500 kişilik öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi. Sosyal tesis ve yemekhane ile birlikte 250 kişilik kız, 250 kişilik erkek yurdu inşası, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Sarayönü Meslek Yüksekokulu bahçesine yapılacak olan yurt binaları ve sosyal tesis için 20 bin metrekare yer tahsis edilmişti. 2017 yılı içerisinde çalışmaların başlatılması bekleniyor. Toplam 500 kişilik KYK yurtları, ilçeyi tercih eden öğrenci sayısında artış yaşanmasını tetikleyecek.

 

Sarayönü'nde öğrenci yurdu sorununun ortadan kaldırılması için büyük bir adım atıldı. Kredi Yurtlar Kurumu'nun ilçeye bir kız ve bir erkek olmak üzere iki öğrenci yurdu yapması için başlatılan çalışmalar kapsamında önemli bir gelişme daha yaşandı.

Daha önce Kredi Yurtlar Kurumu heyeti tarafından Sarayönü Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yer tespiti yapılmıştı. Yer tespitinin ardından Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu tarafından yurtların yapılacağı arsanın tahsisi KYK'ya yapıldı. Proje kapsamında 250 kişilik kız, 250 kişilik erkek öğrenci yurdu ve ortalarına yemekhane ile sosyal tesis yapılması planlanıyor.

Yatırım programına alındı

Öğrenci yurdu çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "ilçemize KYK yurdu kazandırılması ile ilgili Sarayönü Meslek Yüksek Okulu bahçesinde Başhüyük yoluna cepheli 20 bin m² alan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan KYK yurdu için takipteyiz. Çok büyük bir eksiklik olan öğrenci yurdu için gerekli çalışmalar sona doğru yaklaşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, ilçemize yapılacak olan yurtları 2017 yılı yatırım programına aldı. Bununla ilgili ifraz işlemlerinin projelendirilmesi tamamlanarak dosya Milli Emlak'a sunuldu" dedi.

Öğrenci artışını tetikleyecek

Yurtların yapılması ile birlikte öğrenci sayısındaki düşüşün tersine döneceğini anlatan Solak, şunları söyledi: "Bir dönem çok ciddi bir potansiyele sahip olan Sarayönü Meslek Yüksekokulumuzun öğrenci sayısı çeşitli nedenlerden dolayı her yıl biraz daha düştü. Bu düşüşün en önemli nedenlerinden bir tanesi ilçemizde KYK yurdu olmaması, diğeri ise bazı bölümlerin kapanmasıdır. KYK yurdunun ilçemize kazandırılması ile Meslek Yüksekokulumuzda ciddi bir öğrenci artışı yaşanacağını tahmin ediyoruz. Çünkü öğrenciler tercih yaparken, tercih kılavuzunda isteyeceği yerde KYK yurdu olup olmamasına çok dikkat ediyor. Yurtların hizmete girmesi, ilçemizin tercih edilmesi noktasında tetikleyici olacaktır. Bunun yanı sıra yine Meslek Yüksekokulumuza yeni bölümlerin açılabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. KYK yurtlarının ilçemize kazandırılmasında çok büyük emeği olan Milletvekilimiz Dr. Hüsnüye Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanımıza ve müsteşarına teşekkür ederiz" dedi.