Sarayönü’nde tedbirler üst düzeye çıkarıldı

Sarayönü’nde tedbirler üst düzeye çıkarıldı
Sarayönü Belediyesi, koronavirüse (Kovid-19) karşı güvenlik önlemleri kapsamında ilçenin tüm noktalarında dezenfekte çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Kamu kurumlarında insanların yoğun olarak temasta bulunduğu kapı...

Sarayönü Belediyesi, koronavirüse (Kovid-19) karşı güvenlik önlemleri kapsamında ilçenin tüm noktalarında dezenfekte çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Kamu kurumlarında insanların yoğun olarak temasta bulunduğu kapı kolları, masalar, tuvaletler ve buna benzer alanlarda dezenfekte çalışmasının yanı sıra topluma açık alanlarda, mahallelerde, yollarda, çarşıda ve lüzum görülen tüm yerlerde dezenfekte çalışmaları yapılarak koronavirüse karşı önlemler alınıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak devletin gerekli tedbirleri önceden almasıyla ülke genelinde huzurlu bir ortamın bulunduğunu belirterek, "Belediye olarak bizde tedbir ve önleyici eylem planı uygulamaya başladık” dedi.

İlçe halkına tavsiyelerde bulunan Solak, “Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle ilgili tavsiyelerimiz var. Sağlık il müdürlüğümüz, sağlık ilçe müdürlüğümüz, hastanelerimiz, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ortak hareketle, kamu kurum kuruluşları dâhil, okullarımız dâhil, umumi, ortak kullandığımız alanlar dahil, ilçemizde gereken yerlere yetkili ve görevli arkadaşları atadık. Sarayönü merkezinden mahallelere kadar, bir çalışmanın içindeyiz. Devam da ediyoruz.” dedi.

Tedbirlere uymalıyız

Tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini ifade eden Solak, “Umreye giden ve dönüşte karantinaya alınan vatandaşlarımız var. Belli bir süre 14-15 günlük karantinalardan sonra geleceğini düşünüyoruz. Yapılan uygulama doğru, bizler samimi insanlarız ama bugünler de bu samimiyete bir ara vermek zorundayız. Ziyaretlerden ziyade telefonlarla arayarak dilekleri iletmemiz gerekir. Farkına varmadan enfeksiyonlara sebep olma tehlikemiz var. Evimizden başlayarak, ailemize, mahallemize, çevremize zararlı olmamak için yapılması gerekenleri uyarıları dikkate alıp ifade edilen tedbirlere harfiyen uymalıyız. Biz de yine tekrar bütün kurum kuruluşlarla beraber üzerimize düşeni yapmaya hazırız ve yapmaktayız.” şeklinde konuştu.

Evde kalalım

Başkan Nafiz Solak açıklamasına şöyle devam etti: “Okullar kapandı. Çocuklarımız mutlaka sıkılacaktır ama bu süreci biraz sabırla, biraz kitap okuyarak, evde yapılabilecek çeşitli etkinliklerle, kendi bünyelerinde evlerinde çözsünler, derslerine daha iyi yoğunlaşsınlar. Evde kalmak bu dönemde alınabilecek en önemli tedbir. Bu virüs ufak bir yerden başlayıp ciddi yerlere gidebilecek kadar tehlikeli bir virüs. Panik yapmamalıyız. Durumu ciddiye alarak hareket etmeliyiz. Bu devreyi sakinlik içinde dinginlik için de geçirelim, vücudumuzu yormayalım. Evde kalalım. Birbirimize zara vermeyelim. Doğru tedbirlerle bu işin içinden çıkalım” ifadelerini kullandı.”