Sarayönü'nde Ramazan huşusu

Sarayönü'nde Ramazan huşusu
Sarayönü'nde Ramazan hazırlıklarının tamamlanmasının ardından 11 ayın sultanı coşku ve heyecanla karşılandı. Cuma akşamı camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldıktan sonra Cumartesi günü ilk oruç ibadetini...

Sarayönü'nde Ramazan hazırlıklarının tamamlanmasının ardından 11 ayın sultanı coşku ve heyecanla karşılandı. Cuma akşamı camilere akın eden vatandaşlar, ilk teravih namazını kıldıktan sonra Cumartesi günü ilk oruç ibadetini ifa etti. Akşam ise iftar sofralarıyla evler şenlendi.

Sarayönü Müftülüğü tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan vaaz ve irşat programları verilmeye başladı. Halkın dini bilgileri öğrenmeleri ve bildiklerini tazelemelerini amaçlayan Ramazan'a mahsus özel vaaz ve irşat programları ilçe camilerinde gerçekleştiriliyor.

Sarayönü Müftüsü Vekili Mustafa Topcu, yaptığı açıklamada, "Cuma akşamı ilk teravih namazımızı kıldık. Cumartesi günü de ilk orucumuzu tutarak rahmet, bereket ve mağfiret ayına girmiş olduk. Bu yılın ramazan teması “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendi. Başkanlığımız, bu yıl Ramazan ayında, “Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” başlığıyla hak kavramına dikkat çekecektir. Her geçen gün zayıflayan hak duyarlılığının Ramazan ayı vesilesiyle yeniden pekiştirilmesi için gayret gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ın milletimiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Kötülüğe iyilikle gidin

iyilik yapanlara iyilik yapmayı, kötülük yapanlara ise aynı şekilde karşılık vermemeyi ilke edinmek gerektiğini ifade eden Topcu, "Ramazan ayında mutlaka herkes kendisinden başlamak üzere etrafa iyilik yapma konusunda gayretli olmalıdır. Bütün camilerimizde ramazan ayında sabah ve ikindi namazlarından önce mukabele, öğle ve teravih namazından önce vaaz programları vardır. Oruç ibadeti islamın en temel ibadetlerinden biridir. Dinen geçerli bir mazereti olmayan (hasta, yolcu vb.)  her müslümanın mutlaka oruç ibadetini yerine getirmesi gerekir. TÜİK tarafından yapılan istatistiklerde halkımızın yüzde 83'ünin oruç tuttuğu belirlenmiştir. Yüzde 6 vatandaşımız ise ara sıra tutmaktadır. Bu, milletimizin bu ibadete verdiği önemi göstermektedir. Şu hususta unutulmamalıdır ki, mevsimin yaz olması sebebiyle mutlaka iş verenlerin çalışanlarına ramazan ayında kolaylık göstermesi gerekir. Bir iş verenin oruç tutan çalışanlarına gösterdiği kolaylık ona büyük bir ecir ve mükafat olarak yazılacaktır" dedi.

Mükafatı daha fazla

Bir ibadette ne kadar zorluk çekilirse mükafatının o kadar büyük olacağını anlatan Topcu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uzun yaz günlerinde ve zor işlerde  çalışan kişilerin tuttukları oruç, diğerlerine göre daha faziletli ve sevabı daha yüksektir. Hiç bir mazereti olmadan oruç tutmayan vatandaşlar büyük bir günahın içindedirler. Oruç tutmayıp, orucunu açıktan yemek suretiyle hareket edenler ise günahlarını kat ve kat arttıracaklardır. Çünkü iyiliğe önderlik yapan onu yapan gibidir. Kötülüğe önderlik yapan da onu yapan gibidir. Bu sözlerden anlaşılacağız üzere açıktan oruç yiyenler hem tutmadıkları orucun günahını, hem de oruç tutmamaya teşvik etmenin günahını alacaklardır. Ramazan ayında ayrıca Alo 190 dini danışma merkezi hattı haftanın her günü sabah 09:00'dan 23:00'e kadar hizmet verecektir. Ramazan bir oruç ve ibadet ayıdır. Müslüman mutlaka bu ayı oruç tutarak, teravih namazı kılarak, mukabele ve vaaz dinleyerek geçirmelidir.  Unutulmamalıdır ki ömür bir sermayedir ve her bir gün değerlidir. Her geçen gün Allah'ın rızasına uygun şekilde geçirilmelidir. Ramazan ayında sabah ezanı imsak vaktinde okunacak. Böylece vatandaşlarımızın sabah namazına iştiraki sağlanacaktır. Ramazan ayında, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli, engelsiz, bütün vatandaşlarımızı camilere bekliyoruz."