Sarayönü†nde hasat başladı

Sarayönü†nde hasat başladı
Sarayönü nde 2017 yılının ilk hasadı yapıldı. İlk hasattan elde edilen mahsul, geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle para kazanamayan çiftçinin yüzünü güldüreceği tahmin ediliyor.İlçe merkezinde ki ilk hasat ilçemizin büyük...

Sarayönü nde 2017 yılının ilk hasadı yapıldı. İlk hasattan elde edilen mahsul, geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle para kazanamayan çiftçinin yüzünü güldüreceği tahmin ediliyor.

İlçe merkezinde ki ilk hasat ilçemizin büyük çiftçilerinden Ramazan Küçükyangöz tarafından 6 Temmuz Perşembe günü yapılırken, ertesi gün ise Mustafa Turan tarafından merhum Zeki Turan a ait tarlada hasat yapıldı. İlk gün Akyer mevkiindeki 20 dekarlık tarladan 9 bin 300 kilo arpa elde edilirken, ikinci gün yapılan hasatta ise Tekçalı mevkiindeki 47.5 dekarlık tarladan 14 bin kilo mahsul alındı.

Bu seneki mahsulün kurak geçen, bir önceki yıla göre daha iyi olacağını belirten eden çiftçiler Ramazan Küçükyangöz ve Mustafa Turan  "Geçen yıla göre hasat biraz gecikmeli başladı. Bunun nedeni de bu sene ki verimi arttıracak olan bahar sonunda yağan yağmurlar oldu. Bitki geç kurudu.  İç Anadolu bölgesindeki rekolte geçtiğimiz yıla göre çok güzel gibi görünüyor. Yeni hasat sezonu ile birlikte yüksek verimli bir yıl geçireceğimizi umut ediyoruz. Her geçen yıl bilinçlenen çiftçimiz sayesinde bu yıl geçtiğimiz yıllara göre kalitede de bir artış beklemekteyiz" dediler.

Sarayönü genelinde Özkent, Karatepe, Tekçalı, Akyer, Dikmen gibi mevkilerde hafta sonu hasat yapıldı.