Sarayönü’nde Gaziler Günü kutlandı

Sarayönü’nde Gaziler Günü kutlandı
Sarayönü’nde Pazar günü düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler günü kutlandı. Tören Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından...

Sarayönü’nde Pazar günü düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler günü kutlandı. Tören Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlamını anlatan konuşma gerçekleştirildi.

Sarayönü’nde Gaziler Günü Hükümet Konağının önünde gerçekleştirilen program ile kutlandı.

Törene Kaymakam Lütfullah Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, İlçe yazı İşleri müdürü Abide İşçi, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen İbrahim Açıkgöz, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, İlçe Müftüsü Alattin Ağlan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Sağlık Müdürü Serhat Kaya, CHP Sarayönü İlçe başkanı Tahir Yıldız ve askerler katıldı.

Hazırlanan tören Pazar günü çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Türk bayrağı göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Polis memuru Yurdanur Tutkan ise şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın destanını tarihe altın harflerle yazan şanlı gazilerimizi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bu kutlu günümüzde saygı ile selamlıyor ve rahmetle yad ediyorum.

Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşısında girdiği her mücadeleden zaferle ayrılmıştır.

Bugün kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir gündür. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize adlarını altın sayfalara yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz ülkemizin medarı iftiharı, istikbalin ve istiklalin en büyük göstergesidir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygı ile eğilerek şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmanın ardından tören tamamlandı.