Sarayönü'nde EYP denetimi yapıldı

Sarayönü'nde EYP denetimi yapıldı
Sarayönü Kaymakamlığı EYP (El Yapımı Patlayıcı) Komisyonu, gübre satışı yapılan bayilerle, LPG tüp bayilerine, av ve fişek bayilerine denetimde bulundu.Gerçekleştirilen kontrollerde Tüp, Gübre bayisi ve Av bayilerinde herhangi...

Sarayönü Kaymakamlığı EYP (El Yapımı Patlayıcı) Komisyonu, gübre satışı yapılan bayilerle, LPG tüp bayilerine, av ve fişek bayilerine denetimde bulundu.

Gerçekleştirilen kontrollerde Tüp, Gübre bayisi ve Av bayilerinde herhangi bir sıkıntı olup olmadığı ve istenen zorunlulukların yerine getirilip getirilmediği, depoların kapılarının ve giriş çıkışlarının hırsızlık gibi suçlara karşı güvenli olup olmadığı hususları incelendi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Kimyevi gübrelerin satışı, ilgili Bakanlık İl Müdürlüklerinden ‘Gübre Dağıtıcılık Belgesine’ sahip kişi ve kuruluşlarca yapıldığından, bu belgeye sahip bulunmayan kişi ve kuruluşlar tarafından satışı yasaklanmış olup, izinsiz satış ve nakliyesini yapan kişi ve kuruluşlar hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır. Aynı şekilde mutfak tüplerinin (LPG) de il genelinde satışları izinli bayiler ve dolum merkezlerince yapılmakta olup, izini bulunmayan her türlü işyeri hakkında yüksek idari parasal cezalar ve adli işlemler uygulanacaktır.”