Sarayönü'nde 904 bin m² yol

Sarayönü'nde 904 bin m² yol
Sarayönü Belediyesi, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte genişleyen sınırlarına paralel olarak hizmetlerde de hatırı sayılır bir artış yaşandı. 2016 yılı içerisinde Sarayönü genelinde toplam 904 bin m² yol yapıldı....

Sarayönü Belediyesi, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte genişleyen sınırlarına paralel olarak hizmetlerde de hatırı sayılır bir artış yaşandı. 2016 yılı içerisinde Sarayönü genelinde toplam 904 bin m² yol yapıldı. Bu yollardan 285 bin m²'si satıh kaplama asfalt, 455 bin m²'si kilitli taş, 164 bin m²'si ise stabilize olarak yapıldı.

Sarayönü Belediyesi 2016 yol yapım sezonunu tamamladı. Belediyeye bağlı Fen İşleri ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde ve taşra mahallelerde yıl boyu hummalı bir çalışma yürüttü. Kış aylarının gelmesiyle birlikte çalışmalarda sona ererken, yıl içerisinde yapılan yol miktarı da belli oldu. 2016 yılı içerisinde 285 bin m² satıh kaplama asfalt, 455 bin m² kilitli taş, 164 m² stabilize yol yapıldı. İlçe genelinde döşenen 455 bin m² kilitli taşın tamamını Sarayönü Belediyesi kendi tesislerinde üretti.

Kilitli parke taş döşeme ve yol hizmetlerinin dağılımın her mahalleye eşit olarak paylaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Sarayönü Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Sarayönü için çalıştıklarını söyledi. Dökülen asfalt ve döşenen kilitli taşların cadde ve sokakları güzel bir görünüme kavuşturduğuna dikkat çeken Solak, "Sarayönü'nün daha yaşanabilir kent haline gelmesi için yeni sezonda da en iyi şekilde çalışacağız. Bu kapsamda tesisimizi yenileyerek kapasitemizi arttıracağız" diye konuştu.

Gerçekleştirilen yol yapımı çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Nafiz Solak, "Bahçesaray mahallemizde stabilize yol çalışması yanında 13 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. 2 kilometrelik Bahçesaray-Konya yolu bağlantısı satıh kaplama asfalt yapıldı. Kurşunlu mahallemizde 45 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması. 7 kilometre satıh kaplama asfalt çalışması yapıldı. Ertuğrul mahallemizde 1 kilometre stabilize çalışması. 12 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Değirmenli mahallemizde 10 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Değirmenli-Sarayönü yolunda 6 kilometre, Değirmenli-Yenicekaya yolunda 2 kilometre satıh kaplanma asfalt yapıldı. Büyükzengi mahallemizde 15 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Yenicekaya mahallemizde 3 kilometre stabilize çalışması, 20 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, Yenicekaya-Konuklar Tigem arası 1,5 kilometre satıh kaplama asfalt yapıldı. Gözlü mahallemizde 30 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 7 kilometre satıh kaplama çalışması, Gözlü Nadir Özşahin okulu bahçesi bakımı, 1500 m² kilitli parke ve mıcır çalışması yapıldı. Karatepe mahallemizde 30 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı. Karatepe Mahallemizde yolların %80 i kilitli parke haline getirildi. Özkent mahallemizde 25 bin m² kilitli parke taş ve bordür çalışması yapıldı. Çeşmelisebil mahallemizde 50 bin m² kilitli parke taş ve bordür, 2 kilometre stabilize çalışması, Karatepe-Çeşmelisebil, Çeşmelisebil-Kadıoğlu arasına 50 kilometre yol genişleme ve satıh kaplama asfalt çalışması, yine mahalle içerisinde 2 kilometre satıh kaplama çalışması yapıldı. Kuyulusebil mahallesinde 1500 m² kilitli parke taş çalışması yapıldı. Kadıoğlu mahallemizde 6 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, Boyalı-Kadıoğlu arası yolda 11 kilometre stabilize çalışması, mahalle içi yollarda 10 kilometre stabilize çalışması yapıldı. Boyalı mahallemizde 17 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 3 kilometre stabilize çalışması yapıldı. Karabıyık mahallemizde 8 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 6,5 kilometre stabilize çalışması yapıldı. Kayıören mahallemizde 3 kilometre stabilize çalışması yapıldı. Konar mahallemizde 16 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 1 kilometre stabilize çalışması, Konar-Sarayönü, Başhüyük-Konar arası 10 kilometre satıh kaplama asfalt yapıldı. Ladik mahallemizde 60 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması, 6 kilometre satıh kaplama çalışması yapıldı. Merkezde 95 bin m² kilitli parke ve bordür çalışması yapıldı" dedi.