Sarayönü sıcaktan kavruldu

Sarayönü sıcaktan kavruldu
Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükselmesi hayatı olumsuz etkiledi.Eylül ayı başından itibaren Türkiye genelinde çöl sıcakları etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi...

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükselmesi hayatı olumsuz etkiledi.

Eylül ayı başından itibaren Türkiye genelinde çöl sıcakları etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulması vatandaşları ağaç altları ve gölgeliklere yöneltirken, Sarayönü-Ankara karayolu aşırı sıcaklar ve nedeniyle eridi. Öğle saatlerinde ilçe sıcaklar nedeniyle hayalet kasabaya dönüşürken, vatandaşlar işleri ya sabah erken saatlerde, yada akşam serinliğinde yaptı.

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği belirtilere şu ifadelere yer verildi: “Aşırı sıcaklardan en çok yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, dört yaşından küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, açık alanda çalışanlar, aşırı kilolular, kronik hastalığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar etkilenir.”

Su tüketimine burgu yapılan açıklama, şöyle devam etti: “Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmelidir. Yemekleri pişirirken kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara, kendi suyunda veya az suda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır. Vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral almasını sağlamak için bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir.”

freecellphonedirectory.com