Sarayönü Karaman'a bağlandı

Sarayönü Karaman'a bağlandı
Sarayönü, araç muayene istasyonu bakımından Konya dururken Karaman'a bağlandı.Geçtiğimiz yıllarda her ay Konya'dan düzenli olarak ilçeye gelerek hizmet veren araç muayene istasyonu, artık Karaman'dan gelecek. Bu durum, aracını...

Sarayönü, araç muayene istasyonu bakımından Konya dururken Karaman'a bağlandı.

Geçtiğimiz yıllarda her ay Konya'dan düzenli olarak ilçeye gelerek hizmet veren araç muayene istasyonu, artık Karaman'dan gelecek. Bu durum, aracını Sarayönü'nde muayene ettirenler için büyük bir mağduriyete neden oluyor.

Anlam verilemeyen uygulama ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, yaptığı açıklamada, "Araç muayene istasyonumuz daha önceden Konya'dan geliyordu. Bu yıl ilçemizi Karaman'a bağladılar. Bu uygulamayı neden yaptıklarını halen anlamış değiliz. Koskoca Konya dururken nasıl oluyor da Karaman'a bağlıyorlar, anlamadık. Burada kurulan vize istasyonunda muayeneye girenler vizeden kalırsa mecbur Karaman'a gitmek zorunda artık. Karaman'a gitmek istemeyen vatandaşın bir daha muayene istasyonu gelmesi için bir ay beklemesi gerekiyor. Bu bir aylık süre içerisinde vatandaş aracını kullanamaz. Burada muayeneye girenler Konya'da tekrar muayeneye giremiyor. Ya bir ay bekleyecek ya da Karaman'a gidecek. Vizesiz olarak aracı polis uygulamasına girer veya kaza yaparsa vatandaşın aracı bağlanıyor. Çok sıkıntılı bir durum. Vatandaşlarımız bu yüzden büyük mağduriyetler yaşayacak. Bunun bir an önce düzeltilmesi ve ilçemizin tekrar Konya'ya bağlanması gerekiyor. Yoksa hiçbir vatandaş burada vize yaptırmak istemeyecek, Konya veya Ilgın'a gidecektir. O zaman da burada vize istasyonu kurulmasının bir anlamı kalmıyor." dedi.

Etiketler :