Sarayönü IPARD projeleriyle NTV'de

Sarayönü IPARD projeleriyle NTV'de
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve süt işletmeleri, NTV'de yayınlanan Avrupa'dan Anadolu'ya Lezzetler Programına konu oldu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde, IPARD projeleriyle ilçedeki süt sektörünün kaydettiği aşama...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve süt işletmeleri, NTV'de yayınlanan Avrupa'dan Anadolu'ya Lezzetler Programına konu oldu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde, IPARD projeleriyle ilçedeki süt sektörünün kaydettiği aşama anlatıldı.

Danilo Zanna ve Wilco van Herpen nin sunduğu Avrupa dan Anadolu ya Lezzetler Programında AB Projeleri ile geliştirilen işletmeleri inceleniyor. Bu kapsamda IPARD projelerinde lider olan Sarayönü, programın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde ekranlara geldi.

Mevlana nın kenti Konya yı keşfeden Danilo ve Wilco, Sarayönü ilçesinde AB fonlarıyla güçlenen süt birliğinin yaptıklarını ve tarımdaki hedeflerini yerinde gördü. İlk önce AB standartlarında yapılan bir süt işletmesini inceleyen ikili süt sağımı gerçekleştirdi.

Daha sonra Sarayönü Süt Üreticileri Birliğine geçen Wilco van Herpen, Birlik Başkanı Mustafa Erdoğdu ile ilçedeki süt sektörünü değerlendirdi. 2004 yılında 185 üreticiyle birliğin kurulduğunu belirten Başkan Erdoğdu, bugün 650 üyeye ulaşıldığını söyledi. İlçede 17 tane AB standarlarında çiftlik yapıldığını kaydeden Erdoğdu, "üreticilerimizden günlük 33 ton süt topluyoruz. Şu anda 32 çiftlik başvurusu daha yapıldı. Herkes artık buna yönelik olarak projeler yapmaya başladı. Ayrıca Avrupa Birliği desteğiyle 100'e yakın traktörün ilçeye kazandırıldı. İlçemize herkes gelip bu işi yapabilir. Zaten dışarıdan ilçemizde şu anda büyük bir ilgi var" dedi.

Wilco van Herpen'e ortaklık teklif etmeyi de ihmal etmeyen Erdoğdu, programda renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Sarayönü'nün herkese açık olduğunu dile getiren Erdoğdu, Wilco van Herpen'e "Gel sana bir yer satalım. IPARD'tan sana bir çiftlik yapalım. Ortak olalım. Paranın yarısı senden, yer bizden" dedi. Bu teklifi sıcak karşılayan Wilco van Herpen'in ilçeye böyle bir yatırım yapıp yapmayacağı ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak.