Sarayönü fena dondu

Sarayönü fena dondu
Sarayönü nde termometreler geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe merkezinde sıfırın altında -23,8 dereceyi, bazı mahalleler ve yüksek kesimlerde -28 dereceyi gösterdi. Araç termometreleri ise hava sıcaklığını daha da düşük ölçtü.Sarayönü,...

Sarayönü nde termometreler geçtiğimiz hafta içerisinde ilçe merkezinde sıfırın altında -23,8 dereceyi, bazı mahalleler ve yüksek kesimlerde -28 dereceyi gösterdi. Araç termometreleri ise hava sıcaklığını daha da düşük ölçtü.

Sarayönü, geçtiğimiz hafta içerisinde adeta dondu. Bu kışın şimdiye kadar en soğuk günlerini yaşayan Sarayönü'nde aşırı soğuklar ciddi şekilde hissedildi. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu Sarayönü nde, dondurucu soğuklar hüküm sürüyor. Sarayönü ilçe merkezinde geçtiğimiz hafta termometreler sıfırın altında -23,8 dereceyi gösterdi. Soğuk havayla birlikte çok sayıda güneş enerjisi ve su sayacı dondu. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek isteyen vatandaşların araçları çalışmadı. Özellikle birçok dize araç anca öğle saatlerinde havanın yumuşamasıyla çalıştırılabildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ise sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ile don olayı beklendiğini duyurdu. İlçe merkezinde gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklık -7 olarak kaydedildi.

Hafta sonundan itibaren etkisini yitiren dondurucu soğuklar, yerini daha ılıman günlere bırakacak. Bugün 9 dereceyi görecek olan Sarayönü, önümüzdeki günlerde de bu seviyede seyredecek. Gece sıcaklıkları yine eksi derecelere düşecek olsa da -2 seviyelerinde geçecek. Bu hafta ilçede havanın az güneşli ve bulutlu geçmesi bekleniyor.