Sarayönü Fen Lisesi'ne kavuşuyor

Sarayönü Fen Lisesi'ne kavuşuyor
Sarayönü İmam Hatip Okulları Mensupları ve Mezunları Derneği (Sarimder) tarafından hayırseverler adına yaptırılan 32 derslikli çok amaçlı okul tamamlandı. Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi olarak tescillenen okul yapılan...

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mensupları ve Mezunları Derneği (Sarimder) tarafından hayırseverler adına yaptırılan 32 derslikli çok amaçlı okul tamamlandı. Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi olarak tescillenen okul yapılan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildi. Okulun yapımında en büyük desteği Safa Tarım A.Ş. sağladığı için okulun adının Mehmet Büyükeğen olarak belirlenmesine karar verildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerini kabul edecek olan okul sınavla öğrenci alacak. İlk açıklanan sınavla öğrenci alacak okul listesine yetişemeyen okul, daha sonra açıklanacak ek listeye yerleştirilecek. Sarimder Başkanı Ahmet Turan, okulun yapım aşamasında büyük küçük katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, Sarayönü'ne nitelikli bir okul kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (Sarimder) tarafından Saraç Mahallesi’ndeki İlim Yayma Vakfı’na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslikli okul inşaatı tamamlandı. Okulda gelecek yıl eğitim öğretim faaliyetleri başlayacak.

Kız Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu ile birlikte 12 milyon Türk lirasına mal olmasını beklenen külliyenin, okul bölümüne 6 milyon 294 lira harcanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi.

Sarayönü İmam Hatip Okulları Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Turan, dernek yönetimi olarak Allah’ın rızasını ve takdirini kazanmak için toplanan yardımlar ve hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan okulun tamamlandığını söyledi.

Adı Mehmet Büyükeğen oldu

Turan, yaptığı açıklamada, "Yapımı tamamlanan okulumuzun Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi olarak açılması için yaptığımız protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na teslimini gerçekleştirdik. Okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak. Dernek yönetimi olarak daha önce aldığımız karar gereği en fazla yardımda bulunan hayırseverimizin ismini okula verme kararı almıştık. Buna istinaden okulumuzun adının yaklaşık % 55 maliyeti karşılayan Safa Tarım A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanı Mustafa Büyükeğen'in babasının adı olan Mehmet Büyükeğen Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi olmasına karar verdik. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuzun adı bu şekilde tescil edildi. Okulumuzun mefruşat ve sınıf düzenlemelerini Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirecek." dedi.

600 hayırseverle yapıldı

Birçok hayırseverin katkısı bulunduğunu anlatan Ahmet Turan, "Bu okul yapılmasında yaklaşık 600 hayırsever, bütçesinin elverdiği ölçüde gönlünden kopan miktar kadar yardım yaparak taşın altına elini koydu ve bu eserin ilçemize kazandırılmasını sağladı. Bu arada okulumuzdan emeğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz. Okulumuzun bütün çevre düzenlemesini ve peyzaj çalışması belediyemiz tarafından yürütülüyor. Okulumuzun duvarları da belediyemiz tarafından yapıldı. Ayrıca peyzaj düzenlemeleri kapsamında okulumuza dikilmek üzere fidan desteği sağlayacak Abdül Hamit Bilici'ye de şimdiden teşekkür ederim. Dernek olarak 50 bin lira ve üzerinde yardım yapan hayırseverlerimizin adını dersliklerde ve sosyal alanlarda yaşatacağız." şeklinde konuştu.

Üç okul bir arada

Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Programı altında Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Kız İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere üç farkı okul aynı binada eğitim verecek. Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, merkezi sınav kapsamında ek listeye dahil edilerek öğrencilerini sınavla alacak. İlçemiz bu şekilde nitelikli bir okula kavuşarak başarılı öğrencilerin başka yerlere gitmeden ilçede eğitim hizmeti almasını sağlayacak.

1200 öğrenci kapasiteli

Okuluz 5 milyon 194 bin nakdi, 1 milyon 100 bin ayni yardım olmak üzere 6 milyon 294 bin liraya mal edildi. Yapımı 36 ayda tamamlandı. İlerleyen süreçte okulumuza çok amaçlı bir salon ve öğrenci yurdu da kazandırarak bir külliye haline getirmeyi düşünüyoruz. Toplam 1200 öğrenci kapasitesi olan okulumuzu sağ salim teslim ettik. Büyük zorluklar yaşadık ama buna değdi. İnşallah gençlerimizin yetişip ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak bir eğitim yuvası olur. Okulumuzdan mezun olan yeni nesillerin önemli yerlere gelerek başarılar sağlaması bizim için en büyük hediye olacaktır.

Mücadele verenlere teşekkür

Okulumuzun yapılmasında çaba ve gayret sarf eden elini bilfiil taşın altına koyarak mücadele eden Safa Tarım A.Ş., DM Alçı, Ülker İnşaat, Sarayönü Hırdavat, Saray Yapı Market, Yörükoğlu Hırdavat, Güven Hırdavat, okulun yüzde 80 kum ihtiyacını karşılayan Ramazan ve Ömer Büyükyangöz kardeşler, Işıl Mermer, Teknik Elektrik, İnçev Mühendislik, Tokgöz Mühendislik, Kaptan Ticaret, Kompen A.Ş., Kuşcu Market, Çatmacı Ticareti Hisar Boya, Tepe İnşaat, Beyşehirliler Demir, Şimşek Pen, Keleş Vinç, Ladik Vinç, Ladik Hafriyat, Cevhertaş Kum Ocağı, Konya Enerji, Tuana Metal ve adı aklıma gelmeyen daha birçok hayırsevere teşekkür ederiz.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA