Sarayönü eğitimi değerlendirildi

Sarayönü eğitimi değerlendirildi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik olarak eğitim çalıştayı yapıldı.Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere iki gün süren çalıştay Sarayönü Halk Eğitim Merkezi...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik olarak eğitim çalıştayı yapıldı.

Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere iki gün süren çalıştay Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Okul kategorilerine göre seanslar halinde toplanan toplam 400'den fazla öğretmen ile Sarayönü'nün eğitim durumu ele alındı. TEOG ve LYS sınavlarının da değerlendirildiği çalıştayda İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, öğretmenlerle bire bir görüştü.  TEOG sonuçları ve hedefler grafik programlarıyla masaya yatırıldı. Elde edilen başarılar ve başarısızlıklar üzerinde titizlikle duruldu. Bunun yanı sıra 2018 yılı tedbirleri de ele alındı.

Sarayönü'nde 9 Haziran 2017 Cuma günü karnelerin dağıtılmasının ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılı sona erdi. Sarayönü'nde gerçekleştirilen seminer çalışmalarında öğretmenler mesleki bilgi ve becerilerini arttırıcı çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığı'nın planına göre uygulanırken, bazen ilçenin özgün konularına göre de uygulandı. Eğitim alanındaki gelişmeleri, teknolojik alanda yapılan yenilikleri takip etmeleri sağlanan öğretmenler kişisel gelişimleri güçlendirme maksadıyla da bu çalışmalardan faydalanıyor.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki önemli karar alındı. Öğretmenler seminer çalışmalarının ilk haftasını kendi okullarında, ikinci haftasını istedikleri il veya ilçedeki herhangi bir okulda yapabilecek. Bunun yanı sıra Ramazan bayramı bitişini takip eden  28-30 Haziran tarihlerinde seminer yapma zorunluluğu olan öğretmenlere idari izin verilecek.