Sarayönü arıcılar için vazgeçilmez

Sarayönü arıcılar için vazgeçilmez
Sarayönü, Türkiye nin farklı yerlerinde arıcılık yapan vatandaşların gözdesi haline geldi. Yaz döneminde arıcıların konakladığı önemli bölgelerde biri haline gelen Sarayönü, bu yılda binlerce arı kovanı ve arıcıya ev...

Sarayönü, Türkiye nin farklı yerlerinde arıcılık yapan vatandaşların gözdesi haline geldi. Yaz döneminde arıcıların konakladığı önemli bölgelerde biri haline gelen Sarayönü, bu yılda binlerce arı kovanı ve arıcıya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Sarayönü'ne gelen gezginci arıcılar, yaz aylarının başında binlerce arı sandıklarıyla ayçiçeği tarlalarının kenarlarına konuşlandı. Yaz dönemini Sarayönü'nde geçirmek isteyen arıcılar, şu ana kadar ilçeye 10 bin 253 kovan getirdi. Daha binlerce kovan arının ilçeye gelmesi bekleniyor.

Sarayönü bölgesinin verimli ovalarında yetişen çiçekler ve tarlalarda ki ayçiçeklerinden yararlanan arıcılar, verimli bir yıl geçirmeyi umuyor. Sarayönü'ne ayçiçeği balı için Aydın, Mersin, Kayseri ve Muğla'nın birçok köy ve kasabasından gelen gezginci arıcılar, ayçiçeği tarlalarının yanı başına yerleşerek harmanlarını yaşamayı hedefliyor. Polen zengini ayçiçeği bitkisinin üzerindeki polenleri toplayarak sandıklarına giden arıların, günün ilk ışıklarıyla başlayan bal toplama telaşı, güz dönemine kadar devam edecek.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu yaz döneminde Sarayönü merkez ve taşra mahallelerine Muğla, Aydın ve Adana'dan gelen arıcıların şu ana kadar toplam 10 bin 253 arı kovanıyla geldiği ifade edildi. İlçe kapasitesinin 25 bin 200 olduğu belirtilirken, komisyon kadarı ile bu kapasitenin 30 bine çıkarılacağı öğrenildi.

Arı dolu kovanları getiren arıcılar, Kurşunlu, Gözlü, Çeşmelisebil, Ladik, Konuklar TİM, Gözlü TİM, merkez, Özkent, Beşgöz, Konar ve Kuyulusebil gibi mahallelerin farklı mevkilerinde konaklıyor.