Sarayönü 20 saat elektriksiz kaldı

Sarayönü 20 saat elektriksiz kaldı
Sarayönü'nde yoğun kar yağışı nedeniyle kopan enerji hatları ve devrilen elektrik direkleri, ilçenin 20 saattir elektriksiz kalmasına yol açtı.İlçede geçtiğimiz salı günü etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına günlük...

Sarayönü'nde yoğun kar yağışı nedeniyle kopan enerji hatları ve devrilen elektrik direkleri, ilçenin 20 saattir elektriksiz kalmasına yol açtı.

İlçede geçtiğimiz salı günü etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına günlük hayatı olumsuz etkiledi. Salı akşamı ulaşıma kapanan Sarayönü'nün bağlantı yollarında belediye ekiplerince yürütülen çalışmaların ardından ulaşım yeniden sağlanmaya başlandı. Sarayönü ilçe merkezi ve dış mahalleler ile çevre ilçeler ise kopan yüksek gerilim enerji hatları ve devrilen elektrik direkleri nedeniyle karanlığa gömüldü. Sarayönü'nde yaşanan elektrik kesintisi üzerine MEDAŞ ekipleri çalışma başlattı. Sabaha kadar sahada arıza ve durum tespit çalışması yapan ekipler, Konya dan takviye ekipler ile talep edilen malzemelerin de gelmesiyle kopan enerji nakil hatlarının tamiratı için seferber oldu.

Öte yandan, Sarayönü'nde yaşanan elektrik kesintisi jeneratör satışlarının artmasına yol açtı. Özellikle elektrik yokluğundan dolayı ısınma problemi yaşanan kalorifer sistemi kurulu binalardan yoğun jeneratör talebi geldiği öğrenildi.