Saraç’ta ilkokul ihtiyacı doğdu

Saraç’ta ilkokul ihtiyacı doğdu
Sarayönü’nün merkez Saraç mahallesinde 883 daireden oluşan 3. Etap TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi ile birlikte yerleşimlerin başlaması, mahallede ilkokul yetersizliğini ortaya çıkardı.Saraç mahallesinde eğitim...

Sarayönü’nün merkez Saraç mahallesinde 883 daireden oluşan 3. Etap TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi ile birlikte yerleşimlerin başlaması, mahallede ilkokul yetersizliğini ortaya çıkardı.

Saraç mahallesinde eğitim öğretim veren İsmet Ümmühan Önal İlkokulu, mahalledeki yerleşim her geçen gün artması nedeniyle yetersiz kalmaya başladı. 2. Etap TOKİ konutlarının yapılmasının ardından kapasitesi dolan İsmet Ümmühan Önal İlkokulu’nun önümüzdeki günlerde yetersiz kalacağı düşünülüyor. Toplam 883 konuttan oluşan 3. Etap TOKİ konutlarında yerleşimin artmasının ardından öğrenci nakillerinin de başlaması mahallede ilkokul sıkıntısına neden olacak. Önümüzdeki günlerde oluşacak öğrenci talebini kaldıracak okul altyapısına sahip olmayan Saraç mahallesine İsmet Ümmühan İlkokulu’na ek derslik yapılması ya da 1000 öğrenci kapasiteli yeni yapılan Kız İmam Hatip Lisesi’nin bir bölümünün ilkokula dönüştürülmesi gerekiyor.

Önümüzdeki günlerde öğrenci mağduriyetleri oluşmadan bir an önce gerekli çalışmaların başlatılıp bu soruna bir çözüm üretilmesi gerekiyor.